1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Süleyman Bülbül, Adalet Raporu’nu Meclis’te Paylaştı: Tek Adam Rejimi Ülkeyi Uçuruma Sürüklemiştir!

CHP’li Süleyman Bülbül, Adalet Raporu’nu Meclis’te Paylaştı: Tek Adam Rejimi Ülkeyi Uçuruma Sürüklemiştir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Meclis’te dağıtımına izin verilmeyen Adalet Raporu’nu paylaştı. Bülbül, Eylül ayı itibarıyla en az 12 gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde olduğunu, 1 milyon 115 bin 913 web sitesi ve alan adının erişime engellendiğini, 159 kadının erkekler tarafından katledildiğini ve 92 kadının şüpheli şekilde öldürüldüğünü ifade etti. Ayrıca 5 ayda 754 işçi ve 33 çocuğun iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini aktardı. Bülbül, yeni ve ciddi birçok hukuksuzluğun yaşandığını ve anayasal hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını belirterek, “Tek adam rejimi, ülkeyi günden güne her anlamda uçuruma sürüklemiştir” dedi.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Meclis İdare Amiri tarafından engellendiği için milletvekillerine dağıtamadığı Adalet Raporu’nu paylaştı. Rapor, Türkiye’de yaşanan anayasal hak ve özgürlük ihlallerini derleyerek kitaplaştırıldı.

Bülbül, yaptığı açıklamada, “Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan raporda, 5 ay boyunca yaşanan hak ihlalleri, sansürler, kadın cinayetleri, iş cinayetleri ve derin yoksulluk raporlaştırıldı” dedi. Raporda yer alan verilere göre, Mayıs- Eylül döneminde 754 işçi ve 33 çocuğun iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Bülbül, raporun açıkladığı bilgiler doğrultusunda, anayasal hak ve özgürlüklerin gasp edildiğini, basın özgürlüğünün ilgasının devam ettiğini ve birçok web sitesi ile alan adının erişime engellendiğini vurguladı. Ayrıca en az 159 kadının bu dönemde katledildiğini ve 92 kadının şüpheli şekilde öldürüldüğünü ekledi.

Öte yandan, CHP’li Bülbül, SED Projesi kapsamında ailesi tarafından desteklenemeyen ve yoksulluk içinde yaşayan çocuk sayısının arttığını da belirtti. Bakanlık verilerine göre, SED Projesi’ne dahil olan çocuk sayısının her geçen yıl arttığı bilgisini aktardı. Bülbül, hazırlanan raporun yansıyan verilerin sadece buzdağının görünen kısmı olduğunu ve ülkedeki adaletsizliklerin tarih boyunca not edileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Süleyman Bülbül, Adalet Raporu’nu Meclis’te Paylaştı: Tek Adam Rejimi Ülkeyi Uçuruma Sürüklemiştir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin