1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Türkan Elçi: Tahir Elçi Davası Adalet Bulamadı, Süreçteki Hak İhlalleri Ortaya Çıktı!

CHP’li Türkan Elçi: Tahir Elçi Davası Adalet Bulamadı, Süreçteki Hak İhlalleri Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, TBMM’de yaptığı konuşmada, Sur ilçesinde vurularak öldürülen eşi Tahir Elçi davasının sürecini anlattı. Elçi, 12 Haziran’da davanın muhtemelen son duruşmasının yapılacağını belirtti. Elçi, dokuz yıl önce yaşanan olayın ardından adaletin gerçekleşmesini umduğunu ancak yargının tarafsızlığına güvenemediğini belirtti.

Elçi, mahkemenin vicdansız ve empatiden yoksun olduğunu ifade ederek Gandhi’nin sözlerine atıfta bulundu. Duruşmalarda yapılan reddedilen talepler ve yargılama sürecine ilişkin ipuçlarının dağınıklığına dikkat çekti. Polis memurunun olayı kayıt altına alırken yaşanan aksaklıkları ve çelişkileri dile getirdi.

İngiltere’den gelen rapor olmasaydı, Tahir Elçi davası hakkında konuşmanın mümkün olmayacağını vurguladı. Elçi, suçluları koruma mekanizmasının çözülemeyen bir sorun olduğunu belirtti. Ancak, toplumun desteğine güvendiğini ve umudunu koruduğunu ifade etti. Adaletin tecelli etmediği durumlarda bile toplumun vicdanına dava teslim edildiğini belirtti.

Dokuz yıl önce yaşanan acı olayın ardından Elçi, hala umudunu kaybetmediğini ve mücadelesine devam edeceğini belirtti. Savaş karşıtı ve hak mücadelesi veren bir temsilci olarak şiddete karşı çıkmaya devam edeceğini vurguladı. Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine inandığını ve şiddeti kınadığını ifade etti.

Elçi, Tahir Elçi davasının son duruşmasına kadar yaşanan süreci ve adalet arayışını anlattığı konuşmasında, yargı sistemine ve mahkemeye olan güvensizliğini dile getirdi. Olayın çözülmesi için toplumun vicdanına güvendiğini, adaletin her zaman tecelli etmediği durumlarda bile umudunu koruduğunu ve mücadelesine devam edeceğini ifade etti. Elçi, şiddete karşı çıkacağını ve Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine inandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Türkan Elçi: Tahir Elçi Davası Adalet Bulamadı, Süreçteki Hak İhlalleri Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin