1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Vekilden Tarım ve Orman Bakanına Sert Soru: Neden Veriler Gizleniyor?

CHP’li Vekilden Tarım ve Orman Bakanına Sert Soru: Neden Veriler Gizleniyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, ekim ayı içinde açıklanan taklit ve tağşiş yapan firmalar listesinin kamuoyunda infial yarattığını belirterek, 2017-2024 yılları arasındaki verilerin neden açıklanmadığını sordu. Torun, “Bakanlık gizlediği verileri zaman kaybetmeden açıklamalıdır” dedi.

Torun’un bu konudaki talebi doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verildi. Torun, ekim ayı içerisinde duyurulan taklit ve tağşiş yapan firmalar listesinin kamuoyunda büyük tepki çektiğine dikkat çekti. Bakanlığın, 2017-2024 yılları arasında dönemlerde taklit ve tağşiş ürünlerle ilgili listeleri paylaşmadığını belirtti.

Seyit Torun, verdiği önergede Bakan Yumaklı’ya bazı sorular yöneltti. Bu sorular arasında, “2017-2024 yılları arasında hangi dönemlerde taklit ve tağşiş yapan firmaların bilgileri kamuoyuna açıklanmadı? Söz konusu verilerin gizlenmesinin sebepleri nedir? Taklit ve tağşiş bilgileri kamuoyundan neden gizlenmiştir? gibi çeşitli konular yer aldı.

Verdiği açıklamalarda Torun, “Düzenli olarak açıklanması gereken taklit ve tağşiş verilerinin Bakanlık tarafından isteğe bağlı olarak paylaşıldığını görüyoruz. Gıda güvenliği alanında yapılan bu tür veri gizlemeleri toplum sağlığını tehlikeye atabilir. Bu firmalara uygulanan cezalar ve yaptırımlar kamuoyu tarafından bilinmelidir. Bakanlık gizlediği verileri açıklamalıdır” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Vekilden Tarım ve Orman Bakanına Sert Soru: Neden Veriler Gizleniyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin