1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Vekilin ASELSAN ve Diğer Savunma Sanayi Firmalarına İlişkin Endişeleri!

CHP’li Vekilin ASELSAN ve Diğer Savunma Sanayi Firmalarına İlişkin Endişeleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, savunma sanayinin önemli firmalarının piyasa değerlerinin araştırılmasını talep etti. Öztunç, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN gibi stratejik öneme sahip yaklaşık 90 firma hakkında bilgi almak için TBMM’ye önerge verdi. Bu firmaların piyasa değerlerinin satış ya da kiralama nedeniyle mi araştırıldığını sorgulayan Öztunç, aynı zamanda firmaların denetiminin tek bir firmaya verilmesi durumunda bilgi güvenliğinin nasıl sağlanacağını da dile getirdi.

Öztunç’un önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a yöneltilen sorular arasında Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün’ün ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, STM, HAVELSAN gibi firmaların denetimini Yeditepe Bağımsız Denetim şirketine vermesinin açıklığa kavuşturulması talep edildi. Öztunç, FETÖ’nün geçmişte bağımsız denetim firmalarını kullanarak Türkiye’nin önemli kuruluşlarının bilgilerine ulaştığına ve bu bilgileri yurtdışına taşıdığına dikkat çekerek, benzer bir riskin savunma sanayi firmaları için de geçerli olabileceğini belirtti.

Özellikle bankacılık sektöründe yaşanan Halk Bankası davasında Türkiye aleyhine kullanılan bilgilerin nasıl ele geçirildiği ve bu tür durumların önlenmesi için nasıl önlemler alınması gerektiği soruları gündeme getirildi. Öztunç, firmaların bağımsız denetiminin tek bir şirkete verilmesinin bilgi güvenliğini nasıl etkileyeceği konusunda endişelerini dile getirdi. Ayrıca, Haluk Görgün’ün Yeditepe Bağımsız Denetim şirketi ile olan bağlantısının da açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin savunma sanayi alanında stratejik öneme sahip olan firmalarının satış ya da kiralanma gibi bir durumla karşı karşıya olup olmadığı da merak konusu oldu. Öztunç’un verdiği önergede bu konunun da açıklığa kavuşturulması talep edildi. Özellikle ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN gibi firmaların piyasa değerlerinin nasıl belirlendiği ve bu değerlendirmenin hangi amaçlarla yapıldığı konusunda detaylı bilgi verilmesi istendi. Sonuç olarak, savunma sanayinin önemli bir parçası olan bu firmaların piyasa değerlerinin araştırılması ve bu süreçte bilgi güvenliğinin sağlanmasının önemli olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Vekilin ASELSAN ve Diğer Savunma Sanayi Firmalarına İlişkin Endişeleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin