1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’Lİ VEKİLİN YALAN İDDİALARININ ORTAYA ÇIKTIĞI ŞOK EDİCİ GERÇEKLER

CHP’Lİ VEKİLİN YALAN İDDİALARININ ORTAYA ÇIKTIĞI ŞOK EDİCİ GERÇEKLER

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i hedef aldığı ifadelerinde yalan söyledi. İddialarının ortaya çıkmasıyla CHP’li vekilin kendi memleketinden habersiz olduğu görüldü.

İnan Akgün Alp, Digor ilçesi Şatıroğlu İlkokulu’nda çürük bir okulda 2 sınıfta 80 öğrencinin eğitim gördüğünü ve çocukların okula başka köylerden yürüyerek geldiğini iddia etti. Ancak yapılan araştırmalarda bu iddiaların tamamının asılsız olduğu ortaya çıktı. Şatıroğlu İlkokulu’nda devlet tarafından karşılanan odun ve kömürün yakıldığı belirtildi, tezek kullanılmadığı bilgisi paylaşıldı.

Kendi memleketinden habersiz olan CHP’li Alp’in iddialarının doğru olmadığı anlaşıldı. Şatıroğlu İlkokulu’nda 76 öğrencinin 4 sınıfta eğitim aldığı ve her sınıfta ortalama 19 öğrenci bulunduğu tespit edildi. Böylelikle, 2 sınıfta toplamda 80 öğrenci iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Öğrencilerin yatılı okulda kaldığı bilgisi paylaşılırken, ortaokul öğrencilerinin okula yürüyerek gitmediği, Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu’na yerleştirildiği ifade edildi. Bazı velilerin isteğiyle öğrencilerin farklı ortaokullara devam ettiği de belirtildi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci artışına yönelik önümüzdeki yıl ek derslik yapılması için çalışma yaptığı bilgisi paylaşıldı.

CHP’li Alp’in ileri sürdüğü iddiaların asılsız çıkması, vekilin memleketine gidip gitmediği konusunda da tartışmalara sebep oldu. Kars’ta seçilen ancak memleketinden bihaber olduğu yönünde yapılan yorumlar dikkat çekti. Bu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanı ve diğer ilgililer konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.

Haber7’nin haberine göre, CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in gerçeği yansıtmayan iddiaları ve ifadeleri hakkında doğruluk araştırmaları yapılarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi sağlanmış olacak. Meclis kürsüsünden yapılan yanlış açıklamaların düzeltilmesi ve gerçeklerin ortaya çıkarılması önem taşımaktadır. Bu tür durumların tekrarlanmaması adına dikkatli ve doğru bilgi paylaşımı yapılmasına özen gösterilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’Lİ VEKİLİN YALAN İDDİALARININ ORTAYA ÇIKTIĞI ŞOK EDİCİ GERÇEKLER
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin