1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Yankı Bağcıoğlu’nun Uyarısı: Tuzla Piyade Okulu Davası Unutulmasın!

CHP’li Yankı Bağcıoğlu’nun Uyarısı: Tuzla Piyade Okulu Davası Unutulmasın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu ile yapılan bir söyleşide, gündemin ekonomi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Demokratik Eğitimciler Sendikası’na uzattığı el olduğu belirtildi. Ancak unutulan bir konunun olduğuna dikkat çekildi.

Bağcıoğlu, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım 2023’te Atatürk resmine saygısızlık iddiasıyla TSK’dan ihraç edilen teğmenlerin yargı sürecinin hala devam ettiğini ve Türk yargısının adil bir karar vereceğine inandıklarını ifade etti. Ayrıca, bu genç askerlerin haklarının korunacağına inançlarının tam olduğunu belirtti.

Bağcıoğlu, teğmenlerle ilgili haberlerin iktidara yakın medyada yer aldığına ve genç askerlerin haksız yere mahkum edilmeyeceğine inandığını söyledi. Teğmenlerin itibarının zedelenmesine izin vermeyeceklerini ve adaletin yerini bulacağına inandıklarını vurguladı.

Bu sürecin takipçisi olacaklarını belirten Bağcıoğlu, teğmenlerin haklarının teslim edileceğine olan inancın tam olduğunu ifade etti.

İlk dört madde için ise 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 309’uncu maddesi üzerinden bir kanun teklifine dikkat çekildi. İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin’in TBMM Başkanlığı’na sunduğu bu teklifte, Anayasanın değiştirilemez ve değiştirilemez maddelerine karşı suçlarla ilgili yeni bir madde önerisi getirildi.

Yeni anayasa sürecinde nasıl bir metin ortaya konulacağı merak konusu oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Yankı Bağcıoğlu’nun Uyarısı: Tuzla Piyade Okulu Davası Unutulmasın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin