CHP’nin ‘Eğitim Maratonu’ programı kapsamında farklı illerde düzenlenen ‘Eğitim Buluşmaları’nın ilk durağı, 6 Şubat depremlerinde büyük zarar gören Hatay oldu.
Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş’ın başkanlığında gerçekleşen buluşmalarda, eğitim alanından yetkililer ve eğitim sendikalarının başkanları dinlendi. Özçağdaş, eğitimcilerle görüş alışverişinin ardından Hatay’ın Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren’i ziyaret etti ve daha sonra parti yöneticileri ve milletvekilleriyle CHP İl Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
6 Şubat’ta gerçekleşen depremlerin ardından Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi binasının Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini belirten Özçağdaş, bu lisenin öğrencilerinin Sevsen Nevzat Şahin Ortaokulu öğrencileriyle aynı binaya taşındığını açıkladı.
Özçağdaş, Hatay’da yıkılan okulların yerine henüz yeni okulların yapılmadığını ve birçok okulun emniyet, adliye ve kaymakamlığa tahsis edildiğine dikkat çekti. Özçağdaş, “Hatay’da 210 okul yıkıldı. 180 okul orta hasarlı. Güçlendirme çalışmaları başladı. Hasarı çok az olan 422 okulun çeşitli bakım ve onarımı yapıldı. Maalesef Hatay’da 18 ayın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmış bir tek okul yok” dedi.
Özçağdaş, aynı zamanda 218 konteyner kentin olduğunu ve bu durumun öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Ayrıca hasarlı binaların okul saatleri içinde yıkılmasının, öğrencilerin travmalarını artırdığını vurguladı.
Hatay’da yaşanan eğitim sorunlarına yönelik çözüm önerilerini de sunan Özçağdaş, ailelerin çocuklarını iyi eğitim alamayacakları endişesiyle başka kentlere göç ettiğini ve burada yaşanan sorunların giderilmesi gerektiğini dile getirdi. Özçağdaş, bakanlığın çocuklara yönelik psikososyal desteği yetersiz olduğunu ve özel eğitim ihtiyacı olan çocukların ihtiyaçlarının göz ardı edildiğini sözlerine ekledi.