1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’nin Gölge Bakanı Nazlıaka, Aile Bakanı ile Buluşacak: Kadına Şiddet ve Cinayetler Gündemde!

CHP’nin Gölge Bakanı Nazlıaka, Aile Bakanı ile Buluşacak: Kadına Şiddet ve Cinayetler Gündemde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmenin ardından CHP’nin Gölge Bakanları, kabinedeki bakanlarla temas halinde. Aile-Sosyal Hizmetlerden sorumlu Gölge Bakan Aylin Nazlıaka, yarın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile buluşacak. Toplantıda kadına şiddet ve cinayetler ele alınacak ve kadının soyadına karışılmaması gerektiği vurgulanacak.

Toplantıda, kadınlar, şehit aileleri, gaziler, engelliler, çocuklar, Romanlar ve yaşlıların sorunları ele alınacak. Nazlıaka, bakanlık faaliyetleriyle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini bakanlığa iletecek. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanının STK olarak tanımladığı tarikatlarla imzalanan protokoller hakkında da bilgi talep edilecek.

Nazlıaka, yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin öncelikli Gündem maddesi olacağını belirtti. İçişleri Bakanının açıkladığı verilerin eksik olduğunu ifade ederek, yüksek binalardan atılan ve şüpheli ölüm olarak gizlenen kadın cinayetlerine dikkat çekti. Bu konuda gizlenen gerçek verilerin bakanlığa iletilmesi üzerinde durdu.

CHP’nin diğer Gölge Bakanları da daha önce çeşitli bakanlarla görüşmeler gerçekleştirdi. Ekonomiden sorumlu Gölge Bakan Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişlerinden sorumlu Gölge Bakan Murat Bakan da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmüştü. Diğer Gölge Bakanlar da ilgili bakanlarla görüşmeler yaparak sorunları ve önerilerini iletti.

Sonuç olarak, CHP’nin Gölge Bakanları hükümet bakanlarıyla temas halinde, çeşitli konularda sorunları ve çözüm önerilerini bakanlıklara iletiyor. Kadına yönelik şiddet ve cinayetler, toplantının öncelikli gündem maddesi olacak ve bakanlıklara gerçek verilerin iletilmesi üzerinde durulacak. Bu görüşmelerin devam edeceği ve sorunların çözümü için çalışmaların sürdürüleceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’nin Gölge Bakanı Nazlıaka, Aile Bakanı ile Buluşacak: Kadına Şiddet ve Cinayetler Gündemde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin