1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’nin Gölge Kabinesi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Görüştü: İşte Detaylar!

CHP’nin Gölge Kabinesi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Görüştü: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Gölge Kabinesinin Dışişleri Bakanı İlhan Uzgel, geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesini değerlendirdi. Uzgel, “Yapıcı ve tamamlayıcı bir diplomasi önerdik. Dış politika alternatifleri de sunduk. Bu kanalların aktif bir şekilde kullanılması konusunda mutabakata vardık. Ayrıca her türlü itirazımızı da ilettik. Hakan Fidan’ı Genel Başkanımıza bilgi vermek üzere davet ettik. Yurt dışı seyahatlerimiz öncesinde bilgi paylaşımı yapabileceğimizi ve önemli konularda görüşmelerimizle ilgili bilgi aktarabileceğimizi ifade ettik. Bu öneriler pozitif bir şekilde karşılandı” şeklinde konuştu.

“Görüşmede, CHP’nin Türkiye’yi dış politikada temsil etme konusundaki talepleriniz oldu mu?” sorusuna ise Uzgel şu yanıtı verdi: ”Buna çok fazla ihtiyaç duymuyoruz. CHP, yurt dışında ciddi bir ilgi görmektedir. Partimiz birinci parti konumunda ve bu durum dış temsil açısından önemli bir avantaj sağlamaktadır. Büyükelçiler yemeğinde ve yurt dışı ziyaretlerimde bu ilgiyi net bir şekilde gözlemliyoruz.”

Uzgel ayrıca, Türk vatandaşlarının yaşadığı Schengen vizesi sorununun da görüşmede gündeme geldiğini belirterek, “Bu konuyu sürekli olarak gündeme getiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Alman Cumhurbaşkanı ile bu konuyu da gündeme getirdik. Türkiye’nin ana muhalefet partisi olarak bu sorunları paylaştığımızı ve net bir şekilde ilettiğimizi belirttik” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’nin Gölge Kabinesi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Görüştü: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin