1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Çifte Vatandaşlar Bulgaristan Genel Seçimleri İçin Sandık Başına Gitti

Çifte Vatandaşlar Bulgaristan Genel Seçimleri İçin Sandık Başına Gitti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler, Bulgaristan genel seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına gittiler. Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Yalova, Kütahya, Konya, İzmir, Sakarya, Kocaeli, Balıkesir ve Bilecik gibi şehirlerde yaşayan çifte vatandaşlar, ilgili bölgelerde kurulan sandıklarda oy kullanma işlemi gerçekleştirdiler.

Bursa‘da 42 sandıkta saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi, çifte vatandaşların akınına uğradı. Bulgaristan’ın Bursa Konsolosluğuna giden seçmen Taner Çavuş, seçimlere 28 farklı partinin katıldığını ifade etti. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerdeki okullarda sandık kurulduğunu belirten Çavuş, insanların seçimlerden bıktığını ve gelecek seçimler için düşük katılım beklentilerinin olduğunu dile getirdi.

Eskişehir’de ise yaklaşık 3500 çifte vatandaş, Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kardeşler Ortaokulu ve Avukat Şahap Demirel Ortaokulu’nda kurulan 3 sandıkta oy kullandı. Eskişehir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Habibe Aydın, seçimlerin yoğun geçtiğini ve erken saatlerde başladığını belirtti.

Yalova’da çifte vatandaşlar, 4 farklı sandıkta oy kullanma şansına sahip oldu. Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu’nda toplanan vatandaşlar, sandıklara giderek oylarını kullandılar. Çanakkale’de ise Cumhuriyet İlkokulu ve Gökçeada ilçesindeki Uğurlu İlkokulu’nda birer sandık kuruldu. Çanakkale Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Ahmet Uslu, merkez ve Gökçeada’da toplam 1565 çifte vatandaşın olduğunu paylaştı.

Balıkesir’de, çifte vatandaşlar Yunus Emre Ortaokulu, Bandırma Bilim Sanat Merkezi ve Ayvalık Halk Eğitim Merkezi’nde kurulan sandıklarda oy kullanma imkanı buldular. Bilecik’te ise Malhun Hatun İlkokulu’na gelen seçmenler, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Bilecik Bulgaristan Göçmenleri Koordinatörü Orhan Şenkurt’un denetiminde oy kullandılar.

Kütahya’da 100. Yıl Mahallesi’ndeki Sevin Akdoğan İlkokulu’nda kurulan sandıkta çifte vatandaşlık sahibi 80 kişi oy kullandı. Türkiye genelinde çifte vatandaşlar, Bulgaristan genel seçimlerine katılarak demokratik haklarını kullandılar ve tercihlerini belirlediler. Her bir oy, demokratik sürecin önemli bir parçası olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çifte Vatandaşlar Bulgaristan Genel Seçimleri İçin Sandık Başına Gitti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin