1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Cilt Sorunlarına Bahar Ayı Uyarısı: Güneşten Korunmanın Yolları

Cilt Sorunlarına Bahar Ayı Uyarısı: Güneşten Korunmanın Yolları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahar aylarında güneşin etkisinin artmasıyla birlikte cilt sorunları da ortaya çıkmaya başlıyor. Güneş ışınlarına maruz kalmak, başta güneş yanıkları olmak üzere cilt kuruluğu, alerjik reaksiyonlar ve akne gibi sorunlara yol açabilir. Bu durumda cilt kanseri riski de artış gösterebilir. Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Andaç Salman, bahar aylarında sıkça görülen cilt sorunlarını açıkladı. Baharla birlikte güneşe daha fazla maruz kaldığımızı belirten Salman, cilt kuruluğuna karşı nemlendiricilerin kullanılmasını tavsiye etti. Bahar aylarında alerjik reaksiyonlar da artabilir. Özellikle alerji sorunu olanlar ve ailelerinde alerji öyküsü bulunanlar, cilt alerjileri açısından daha riskli grupta bulunabilirler.

Alerjenlere maruz kalmanın yanı sıra, deri bariyer fonksiyonunun bozuk olması da cilt sorunlarına zemin hazırlayabilir. Özellikle çocuklar ve bebeklerin cilt bariyerleri daha hassas olduğundan dış etkenlere daha açık olabilirler. Doç. Dr. Salman, meslekleri gereği alerjenlere maruz kalan kişilerde de cilt sorunlarının görülebileceğine dikkat çekti. Güneşin artan etkisiyle cilt tonunda koyulaşma ve pigmentasyon bozuklukları da sıkça karşılaşılan sorunlar arasında. Bu sorunların önüne geçmek için güneş kremi kullanımı önemlidir.

Bahar aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte terleme ve yağlanma da artabilir. Bu durum gözeneklerin tıkanmasına ve akne oluşumuna neden olabilir. Aynı zamanda nemin artması mantar enfeksiyonları için uygun bir ortam oluşturabilir. Isırganlık gibi cilt sorunları da sıcak havalarda sıkça görülebilir. Salman, bu rahatsızlıkların önlenmesi için güneşten korunmanın yanı sıra nemlendirici kullanımına dikkat edilmesini önerdi. Ayrıca cilt bakım ürünlerinin sade içerikli ve yasal prosedürlere uygun olmasının da önemli olduğunu belirtti.

Özetlemek gerekirse, bahar aylarında güneşin etkisinin artmasıyla birlikte cilt sorunları da artabilir. Bu nedenle güneşten korunmak, nemlendirici kullanmak ve cilt bakım ürünlerini dikkatli seçmek önemlidir. Ayrıca ciltte görülen herhangi bir sorunda dermatoloji uzmanına başvurmak gerekebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cilt Sorunlarına Bahar Ayı Uyarısı: Güneşten Korunmanın Yolları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin