1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Çinli Otomobil Devi MG’nin İspanya’ya Fabrika Kuracağı İddiaları!

Çinli Otomobil Devi MG’nin İspanya’ya Fabrika Kuracağı İddiaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli otomobil devi MG, Avrupa’da üretim yapmayı planlıyor. MG’nin sahibi olan SAIC, Avrupa’da üretim kararı almak için enerji ve işçilik maliyetlerini göz önünde bulunduracaklarını açıkladı. Şirket, İngiltere’deki Longbridge kentinde bulunan eski MG Rover fabrikasının bir kısmına sahip olsa da montaj alanları 2021’de satılmıştı. MG, geçtiğimiz yıl 231 bin 684 adetlik satış rakamıyla Avrupa’da en çok satan Çinli otomobil markası olmuştu.

Çinli otomobil üreticisi MG, İspanya’da bir fabrika kurma planları yapıyor. Bu hamle, Avrupa Birliği’nin Çin’den gelen otomobilleri kısıtlamaya yönelik düzenlemelerini aşmalarına yardımcı olacak. Türkiye’de de fabrika kurma planları olduğu ancak şu anda somut adımların atılmadığı belirtildi. İspanyol kaynaklara göre MG henüz kesin bir karar vermemiş olsa da, Macaristan ve Çekya gibi ülkelerde daha ucuz işçilik maliyetleri nedeniyle alternatif yerleri de değerlendiriyor.

İspanya basınında çıkan haberlere göre, MG’nin İspanya’yı tercih etmesindeki en büyük etkenler, ülkenin Birleşik Krallık’a yakınlığı ve firmanın burada yoğun ilgi görmesidir. MG’nin fabrika konusundaki nihai kararını 30 Eylül’de vereceği ve ardından çalışmalara başlayacağı belirtiliyor. Fabrikada üretilecek ilk otomobilin 2027 yılında üretime geçmesi bekleniyor.

Bu hamle MG için Avrupa pazarında daha rekabetçi hale gelmeyi amaçlıyor. Şirketin Avrupa’da üretim yapması, yerel pazarlarda daha etkili bir şekilde yer edinmelerini sağlayabilir. Ayrıca, fabrikanın kurulacağı ülkenin işçilik maliyetleri ve lojistik avantajları da dikkate alınarak ele alınmaktadır.

MG’nin Avrupa’da fabrika kurma kararı, Çinli otomobil üreticileri arasında giderek artan bir trend haline gelmiştir. Çin’in otomobil endüstrisi, küresel pazarlarda daha fazla varlık göstermeye çalışırken, Avrupa üretim tesisleri açmak bu hedefe ulaşmalarını sağlayabilir. MG’nin Avrupa’da üretim yapma kararı, şirketin uluslararası alanda daha fazla tanınmasına ve satışlarını artırmasına katkıda bulunabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çinli Otomobil Devi MG’nin İspanya’ya Fabrika Kuracağı İddiaları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin