1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Çinli Otomobil Üreticisi Great Wall Motors, Almanya’daki Genel Merkezini Kapatacak!

Çinli Otomobil Üreticisi Great Wall Motors, Almanya’daki Genel Merkezini Kapatacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli otomobil üreticisi Great Wall Motors, Almanya’daki genel merkezini kapatma kararı aldı. Son zamanlarda Çinli otomobil üreticileri, Avrupa pazarında yükseliş yaşarken, Avrupa Birliği ek vergiler getirerek bu yükselişi engellemeye çalışıyor. Ancak bazı Çinli üreticilerin planları istedikleri gibi gitmiyor. Bu üreticilerden biri de Great Wall Motors.

Şirketin Almanya’daki genel merkezini kapatma kararı, yönetim ekibi de dahil olmak üzere tüm personelin işten çıkarılacağı anlamına geliyor. Great Wall Motors’un otomobilleri Avrupa pazarında satılmaya devam edecek, ancak diğer ülkelere genişleme hedefi askıya alınacak. 2023 yılında şirketin küresel pazarlarda toplam 316,018 adet otomobil sattığı ancak bunların sadece 6,300’ünün Avrupa’da gerçekleştiği belirtiliyor.

Great Wall Motors, zorlu piyasa koşullarını gerekçe göstererek, Çin dışında 1 milyon otomobil satma hedefini 2025’ten 2030’a ertelediğini duyurdu. Şirketin Münih’teki ofisleri ağustos ayı sonunda kapanacak ve 100 çalışanın işten çıkarılacağı belirtiliyor. Bu karar, Great Wall Motors’un Avrupa genişleme hedeflerini ertelemesine ve Almanya’daki operasyonlarını sonlandırmasına neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çinli Otomobil Üreticisi Great Wall Motors, Almanya’daki Genel Merkezini Kapatacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin