1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çinli Otomotiv Devi SWM Türkiye’de Üretim İçin Başvuruda Bulundu!

Çinli Otomotiv Devi SWM Türkiye’de Üretim İçin Başvuruda Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM Motor, Türkiye’de üretim yapmak için başvurularını tamamladı. Şirketin Türkiye temsilcisi ATMO Group tarafından yapılan açıklamada, SWM Motor’un 2023 yılı sonunda Türkiye pazarına giriş yaparak global büyüme stratejisinin merkezlerinden biri olarak belirlediği belirtildi. SWM Motor, Türkiye’de üretim yapmak amacıyla başvuruda bulundu ve ATMO Group bu girişimle agresif büyümesini yeni bir seviyeye taşıdı.

SWM Motor, kısa bir süre önce Türkiye pazarına giriş yapmış ve G01, G01F, G03F ve elektrikli hafif ticari X30L EV modelleriyle Türk tüketicilerle buluşmuştu. Haziran ayı itibarıyla SWM Motor Türkiye, G05 isimli yeni D-SUV modeliyle ürün gamını genişletti. Ayrıca, yıllık 50 binden fazla araçlık üretim kapasitesine sahip bir üretim tesisi için çalışmalara başladı.

ATMO Group CEO’su Anton Chernov, Türkiye’deki yatırımlarının arttığını ve gelirlerinin her geçen yıl arttığını belirtti. Yeni üretim tesisi Türkiye pazarının ihtiyaçlarını karşılayacak ve Balkan ülkeleri ile AB bölgesindeki diğer pazarlara ihracat yapacak. Chernov, devletten sağlanan destek tedbirlerine bağlı olarak yatırım projesi hakkındaki nihai kararın verileceğini açıkladı.

Chernov ayrıca, Türkiye’de modern hibrit ve elektrikli araçlar ile ticari araçların üretimini gerçekleştirmeyi planladıklarını ve devletten destek beklediklerini belirtti. SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu da Türkiye’de markaya yoğun ilginin olduğunu vurgulayarak, Türkiye pazarında uzun vadeli iş geliştirme potansiyeli olduğunu söyledi. Azmanoğlu, Türkiye’deki operasyonların gelişimine yatırım yapmaya devam edeceklerini ve Türk müşterilere yüksek kaliteli SUV modellerini uygun fiyatlarla sunmaya devam edeceklerini belirtti. İlk müşteri yorumlarının olumlu olduğunu ve Türkiye’deki operasyonlarını daha da geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çinli Otomotiv Devi SWM Türkiye’de Üretim İçin Başvuruda Bulundu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin