1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çocuk Evi’nde Cinsel İstismar Skandalı: Devlet Korumasındaki Çocuğa Tecavüz!

Çocuk Evi’nde Cinsel İstismar Skandalı: Devlet Korumasındaki Çocuğa Tecavüz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak ilinde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evi’nde yaşayan S.Z., kurum çalışanı Tugay A.’nın kendisine evine götürerek cinsel istismarda bulunduğunu yetkililere anlattı. S.Z., Tugay A.’nın susturmak için baskı yaptığını belirterek pedagog eşliğinde ifade verdi. Olayın ardından soruşturma başlatıldı ve Tugay A. gözaltına alındı. Tugay A. işlemlerinin ardından tutuklandı.

Tugay A.’nın daha önce devlet korumasında olduğu ve yurtta büyüdüğü, bu sayede memuriyet hakkı kazanarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Tugay A. hakkında idari soruşturma da başlatıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evi’nde 14 yaşındaki S.E.Z.’nin cinsel istismara uğradığını doğruladı. S.E.Z.’nin sosyal medyada tanıştığı T.A. tarafından istismara uğradığı belirtildi. T.A. hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı. T.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi ve işlemler savcılık tarafından yürütülüyor.

Mağdur S.E.Z.’ye psikososyal destek hizmeti sağlandığı ve ihtiyaç duyacağı sosyal hizmet modellerinin planlandığı belirtildi. Bakanlık, mağdurun unutulma hakkının çiğnenmemesi için basında yer almayacak şekilde bir erişim yasağı getirilmesi için Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurduğu açıklandı. Kamuoyuna saygıyla duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çocuk Evi’nde Cinsel İstismar Skandalı: Devlet Korumasındaki Çocuğa Tecavüz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin