İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu tarafından geçen yıl hayata geçirilen ‘Bilim Kuşağı Atölyeleri’, çocukların deneyler yaparak bilime olan ilgilerini artırmayı hedefliyor. Bu proje kapsamında şu ana kadar 250 bin çocuğa ulaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yapılan iş birliğiyle protokol genişletilerek Türkiye genelindeki tüm Çocuk Evleri’nde 8-13 yaş aralığındaki çocukların da projeye dahil edilmesi planlanıyor.
Malatya Çocuk Evi’nde gerçekleşen atölye çalışmasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara ve İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran çocuklarla buluştu. Yenigün, çocukların robotik kodlama eğitimi alma imkanına sahip olacaklarını belirtirken, Aran ise atölye çalışmalarının deprem bölgelerinde 750 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.
Proje kapsamında fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedefleyen bir adım atılarak 67 ilde 254 bin 822 çocuğa ulaşıldı. Proje kapsamında 719 öğretmene Rol Model Öğretmenler Programı ile eğitimler verildi. Young Guru Academy’nin bilim eğitimcileri ve gönüllüleriyle 3 bin 459 çocukla 151 bilim kuşağı atölyesi gerçekleştirildi. Proje, öğrencilerin özgüven, başarı duygusu, hayal kurma, merak duyma, cesaret gösterme ve empati kurma gibi konularda olumlu etkiler yaratarak kelebek etkisi oluşturmayı amaçlıyor.
Malatya Çocuk Evi’nde düzenlenen atölyede yetkililerle birlikte çocuklar bir araya gelerek bilim kuşağı atölyesinde keyifli ve öğretici zamanlar geçirdiler.