1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çocukları Tehdit Eden Deep Web’in Korkunç Yüzü

Çocukları Tehdit Eden Deep Web’in Korkunç Yüzü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EREN KOCA HABER/MERKEZİ – Şahin, deep web’i avantaj haline getirmeye çalışan bazı siber suçlular ve sapık yönelimleri olan kişilerin masum çocuk ve gençleri hedef aldığını belirterek, anlık sesli konuşulan platformlar aracılığıyla teknik açıdan kapasitesi olmayan vatandaşların sapkın düşüncelerini paylaşabildiğini söyledi. Çocukların internete yalnızca kendi odalarında ekran gözükmeyecek şekilde girdiği, odalarında uzun zaman geçirdiği durumlarda çocuk kilidi ve filtreleme programları kullanarak bilgisayarları kontrol etmek gerektiğini vurguladı. Ayrıca çocukların bilgisayarlarını paylaşmadan ortak alanlarda kullanması gerektiğini belirtti.

KRİPTO PARALARLA ÖDEME

Deep web’de birçok suç unsurunun bulunabildiğine dikkat çeken Şahin, silah satın almak isteyen kişilerin silah parçalarını farklı noktalara göndererek montaj yapabileceği bir yöntem olan ‘Drop off’ yöntemi ile silah alabileceğini açıkladı. Ödemelerin online olarak kripto paralarla yapıldığını ve takibinin mümkün olmadığını belirtti. Ayrıca insan eti satışı yapan platformların ve kiralık katillerin olduğunu, bu tür işleri genellikle emekli askerlerin yaptığını söyledi. Şahin, ünlüler, siyasiler ve askeri yetkililere bu tür hizmetlerin verilmediğini belirtti ve normal vatandaşlar için daha yüksek fiyat talep edildiğini ifade etti.

SAKIN GİRMEYİN!

Deep web’te gizli servislerin siteye girenlerin IP adreslerini ele geçirebileceğine dikkat çeken Şahin, bilinçsizce çocuk pornosu sitelerine girilmesinin sonucunda IP adresinin güvenlik güçlerinin eline geçebileceğini ve bu durumun ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Ayrıca gözaltına alınma ve soruşturma geçirme riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çocukları Tehdit Eden Deep Web’in Korkunç Yüzü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin