1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çöl Tozları Bolu’da Tehlike Saçtı!

Çöl Tozları Bolu’da Tehlike Saçtı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle Bolu’da gökyüzü renk değiştirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz gün Bolu için sarı kodlu uyarı yapmıştı. Bu uyarıda toz taşınımının sağlık problemlerine, görüş mesafesinde azalmaya, hava kalitesinde düşüşe, çamur yağışına ve ulaşımda aksaklıklara neden olabileceği belirtilmişti. Bolu Teknokent’te faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Enerji Çalışmaları Merkezi Başkanı Doç. Dr. İlhan Sağsen, toz taşınımının sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağsen, toz taşınımının insan sağlığına olumsuz etkileri olduğunu vurgulayarak, özellikle nefes darlığı ve alerjisi olan kişilerin kapalı alanlarda kalmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca hava kirliliğinin solunum problemlerine, halsizliğe ve baş ağrısına neden olabileceğini belirtti. Sağsen, bu durumun hava kalitesini ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çekerek, çöl tozlarının sağlık sorunlarına hatta ölümlere yol açabilecek ciddi bir sorun oluşturabileceğini hatırlattı.

Havanın renk değiştirmesinin kırmızı olmasının normal olduğunu belirten Sağsen, çöl tozlarının neden olduğu ince partiküllerin uzun mesafeler kat ettiğini ve havanın kalitesini bozarak sağlık sorunlarına neden olduğunu söyledi. Bu durumun 2-3 gün sürebileceğini ve kırmızılaşma gibi etkiler yaratabileceğini ifade etti. Sağsen, çöl tozlarının Amerika’dan Almanya’ya, Türkiye’ye ve hatta Çin’e kadar etkisi bulunduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çöl Tozları Bolu’da Tehlike Saçtı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin