1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ÇOMÜ Hastanesinde Kök Hücre Dolandırıcılığı Davası Başladı: Şok İddialar Ortaya Çıktı!

ÇOMÜ Hastanesinde Kök Hücre Dolandırıcılığı Davası Başladı: Şok İddialar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesine gelen 60’tan fazla hastayı kök hücre uygulamasında kullanılan kitleri yüksek fiyatlarla satarak dolandırdıkları iddiasıyla tutuklanan 2’si doktor 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Çanakkale 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, dönemin ÇOMÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yener E. ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolgahan K, medikal firması sahibi Ömer Ç, çalışanlar Bilgecan T. ve Yunus Can İ. yargılanıyor.

Hüseyin Yener E, 24 yıllık hekim olduğunu belirterek suçlamaları reddetti. Kök hücre tedavisinin ameliyat olmadığını ve fakülte yönetiminin haberi olmadan uyguladığını iddia etti. Tolgahan K. ise 3 yıldır üniversitede görev yaptığını ve iddiaları kabul etmediğini belirtti. Ömer Ç. ise 19 yıldır sektörde çalıştığını ve doktorların talebi üzerine kitleri temin ettiğini söyledi.

Mahkeme, sanıkların yurt dışı çıkış yasağı tedbiriyle tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. Daha önce Çanakkale Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, Hüseyin Yener E. ve Tolgahan K. ile medikal firması sahibi Ömer Ç, çalışanlar Bilgecan T. ve Yunus Can İ. tutuklanmıştı. Sanıkların hastalardan yüksek fiyatlarla kit sattığı ve dolandırdığı belirlenmişti.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucunda, kök hücre tedavisi uygulandığı iddia edilen hastaların, firma tarafından piyasadan 200 liraya temin edilen kitleri 20 bin ila 100 bin lira arasında ödedikleri tespit edilmişti. Bu durum üzerine Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlemiş ve şüphelileri gözaltına almıştı.

Ömer Ç, Bilgecan T. ve Yunus Can İ. hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “icbar suretiyle irtikaba yardım”, Hüseyin Yener E. ve Tolgahan K. hakkında ise “zincirleme şekilde icbar suretiyle irtikap” suçundan dava açılmıştı. Ayrıca ÇOMÜ Rektörlüğü, 2 öğretim üyesi hakkında idari soruşturma başlatmıştı. Mahkeme süreci devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ÇOMÜ Hastanesinde Kök Hücre Dolandırıcılığı Davası Başladı: Şok İddialar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin