1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çorlu’da Tren Kazası Davasında 9 Göreve Hapis Cezası İsteniyor

Çorlu’da Tren Kazası Davasında 9 Göreve Hapis Cezası İsteniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı’ya gitmek üzere yola çıkan tren, 8 Temmuz 2018 tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Bu elim kaza sonucunda 25 kişi, içlerinde 7 çocuk da bulunan toplamda 25 kişi hayatını kaybetti ve 219 kişi de yaralandı. Kazadan sorumlu tutulan isimler arasında TCDD 1’inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14’üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü’nde müdür olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği’nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ve Köprüler Şefi Çetin Yıldırım yer alıyor. Bu kişilere ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi ve Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Sorumluluğu bulunduğu belirlenen 9 görevli hakkında da ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ ve ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçlarından 3 ila 15 yıl arasında hapis cezaları istemiyle dava açıldı. Kaza sonrasında yapılan soruşturma sonucunda TCDD birimlerinin ‘asli’ kusurlu olduğu saptandı ve bu birimlerde çalışan 9 kişi hakkında da dava açıldı.

Davanın son duruşmasında, bazı sanıklara ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan cezalar verilirken, diğer sanıklar için ‘sicil kaydı takdiri’ uygulandı. Bazı sanıklara 15 yıla kadar hapis cezaları verilirken, bazılarına beraat kararı çıktı. Ayrıca hapis cezası alan bazı sanıklar tutuklandı.

Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, her sanığın kendi kusuru dikkate alınarak cezalandırıldığı belirtildi. Kazadan sorumlu tutulan sanıkların her biri için ayrı ayrı cezalar belirlendi ve her sanığın cezai sorumluluğu ayrı ayrı değerlendirildi. Kazada ölen ve yaralanan toplam kişi sayısı dikkate alınarak sanıklara belirlenen cezaların alt ve üst sınırları arasında uygun bir ceza verildi.

Dava sürecinde, her sanığın görevlerini yerine getirirken kusurlu davrandığı ve kaza öncesi gerekli önlemleri almamakla suçlandığı belirtildi. Kusurlu bulunan sanıkların kusurları detaylı bir şekilde incelenerek cezaları belirlendi ve mahkeme kararında tüm detaylar açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çorlu’da Tren Kazası Davasında 9 Göreve Hapis Cezası İsteniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin