1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çoruh Nehri’nde 5 Kişilik Kurtarma Operasyonu

Çoruh Nehri’nde 5 Kişilik Kurtarma Operasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoruh Nehri Baraj Gölü’nde Kaledibi İskele mevkisinde saat 21.30 sularında meydana gelen olayda, baraja açılan bir tekne kıyıdan yaklaşık 50 metre uzaklıkta su almaya başladı. Teknedeki Mete Okumuş, Tuğçe Okumuş, Talih Çavuş, Gözde Çavuş ve Uğur Yerlikaya suya atladı ve yardım çağrısında bulundular. Çevredeki balıkçılar kazazedelere yardım etmek için harekete geçti ve aynı zamanda 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi verildi.

Suda çırpınan 5 kişi, balıkçılar tarafından kıyıya çıkarıldı. Bu sırada olay yerine itfaiye, AFAD, jandarma, sağlık ekipleri ve Çoruh Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, kurtarıldıktan sonra sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından Artvin Devlet Hastanesi’ne ambulanslarla sevk edildi. Mete Okumuş’un durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, hastaneye giderek yaralıları ziyaret etti ve olayla ilgili başlatılan soruşturmanın detayları hakkında bilgi aldı.

Vali Ünsal, Çoruh Nehri Baraj Gölü’nde alabora olan tekneden düşen ve boğulma tehlikesi geçiren 5 kişinin kurtarılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ümit Yerlikaya’nın kullandığı teknenin alabora olduğunu ve 5 kişinin suya düştüğünü aktaran Vali Ünsal, yaralıların can yeleklerini giyerek suyun üstünde kalabildiklerini belirtti. Ekiplerin müdahalesiyle 5 kişinin kurtarıldığını ve hastaneye sevk edildiğini söyleyen Vali, ağır yaralı bir kişinin tedavisinin devam ettiğini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çoruh Nehri’nde 5 Kişilik Kurtarma Operasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin