1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çorum’da Su Baskınlarına Dikkat!

Çorum’da Su Baskınlarına Dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji’den gelen uyarılar ardı ardına geldi. Çorum’da etkili olan sağanak yağışlar Alaca ilçesinde su baskınlarına sebep oldu. 20’den fazla ev sular altında kalırken, tarım arazileri de su altında kaldı. Ayrıca bazı kümes hayvanları da sel suları nedeniyle telef oldu.

Hava sıcaklığı batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında seyrederken, doğu kesimlerde normallerin üzerinde olması bekleniyor. Meteoroloji tahminlerine göre, yurdun geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Trakya Kesimi, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Toroslar Mevkii, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevreleri ile Rize ve Trabzon’un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, Trakya kesimlerinde sıcaklıklar normallerin üzerinde olacak. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif olacak ancak Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın öğle saatlerinden itibaren bazı bölgelerde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Özellikle Isparta’nın batısı, Burdur’un doğusu, Antalya’nın batısının iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bolu’nun doğusu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat’ın batısında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar olması bekleniyor.

Bölgesel olarak hava durumu şu şekilde;
Edirne 14°C, 29°C Parçalı ve çok bulutlu,
İstanbul 17°C, 26°C Parçalı, yer yer çok bulutlu,
Kırklareli 12°C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu,
Kocaeli 16°C, 29°C Parçalı, yer yer çok bulutlu.

Meteorolojik rapora göre, fırtına beklentisi olmayan denizlerde de hava durumu raporları detaylarıyla verildi. Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz ve Van Gölü bölgelerinde hava durumu ve rüzgar durumu ayrıntılı bir şekilde belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çorum’da Su Baskınlarına Dikkat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin