1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çukurova Belediyesi’nde Rüşvet Ve Usulsüzlük Davası Sürüyor: Başkanın Hapse Girişi Yaklaşıyor!

Çukurova Belediyesi’nde Rüşvet Ve Usulsüzlük Davası Sürüyor: Başkanın Hapse Girişi Yaklaşıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Çukurova Belediyesi’nde imarda usulsüzlük, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarıyla haklarında dava açılan eski Çukurova Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu ve 38 kişi hakkındaki dava devam ediyor. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ile birlikte 5 kişi hakkında rüşvet suçlamalarıyla açılan ek dava ana dava ile birleştirildi fakat Başkan Demirçalı duruşmaya katılmadı.

Ana dava ile birleştirilen dava kapsamında Ali Arslanlıoğlu, İlker Bingöl, Alattin Oral ve İlker Aker gibi sanıkların duruşmaya katıldığı Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalıya 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklardan Şakir Oral ve Demirçalı ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme duruşmasında sanıkların savunmaları alındı. Alattin Oral, iddiaya konu inşaatların çoğunu kendisinin değil, ağabeylerinin yaptığını iddia ederken, Ali Arslanlıoğlu suçlamaları reddederek usulsüzlükler hakkında bilgisinin olmadığını belirtti. Arslanlıoğlu İstanbul’da aldıkları dairelerin nedenlerini açıklarken rüşvet suçlamalarını kabul etmediğini vurguladı.

İlker Bingöl ise ek davanın açılmasına sebep olan ifadesinde gayrimenkul alım satımı yaptığını ancak rüşvet konusunda görgüye dayalı bilgisinin olmadığını belirtti. Bingöl, daireleri emanet olarak aldığını ve sonrasında Arslanlıoğlu’nun kendisine devrettiğini söyledi.

Tanıkların da dinlendiği mahkemede suçlamaları kabul etmeyen diğer sanıkların tutuksuz olarak yargılanmalarına devam edildi. Duruşma sonucunda, savunmaları alınmayan sanıklar için ileri bir tarihe erteleme kararı alındı. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın da savunmasının alınması planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çukurova Belediyesi’nde Rüşvet Ve Usulsüzlük Davası Sürüyor: Başkanın Hapse Girişi Yaklaşıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin