1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan Dev Açılış!

Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan Dev Açılış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Tarsus ilçesinde tamamlanan ve ‘Havacılığın Yeni İmzası’ olarak tanımlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı, havalimanının tüm bölge ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Yenice’den tüm dünyaya yeni bir kapı açtıklarını belirtti. Havalimanının 9 milyon yıllık kapasiteye sahip olduğunu ve 110 bin metrekarelik bir terminal alanına sahip olduğunu söyledi.

Havalimanının bir ana pisti ve bir yardımcı pisti olduğunu, ayrıca 48 uçak kapasitesine sahip 279 bin metrekarelik bir apronunun bulunduğunu ve 2 adet yüksek sürat taksi yoluna sahip olduğunu ifade etti. Havalimanının bölgedeki ticaret, turizm ve ekonomiye katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca havalimanının 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını da vurguladı.

Şakirpaşa Havalimanı’nın sadece ticari uçuşlara kapandığını ifade eden Cumhurbaşkanı, havalimanının halkın yolu olacağını belirtti. Havalimanının açılışıyla birlikte havayolunu halkın yolu olma haline getirdiklerini açıkladı. Aktif havalimanı sayısını arttırdıklarını ve hava kargo seviyelerini yükselttiklerini söyledi.

Ayrıca Adana Doğu Akdeniz Konteyner Limanı projesi hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı, deniz üzerinden Adana’yı Orta Doğu’ya bağlayacaklarını belirtti. Duadan sonra kurdele kesilerek havalimanının resmi açılışı gerçekleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan Dev Açılış!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin