1. Haberler
  2. Ankara
  3. Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan İnanılmaz Rakamlar!

Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan İnanılmaz Rakamlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de Toros Dağları’nı aşarak Çukurova Uluslararası Havalimanı’na inen uçaklar, 10 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı ve 11 Ağustos’ta uçuşlara başlandı. İlk açılışta yerli ve yabancı 500 binden fazla yolcu havalimanını kullanmıştır. Bir milyonuncu yolcu havalimanına indiğinde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafından ödüllendirilecektir. Öğrenci veya öğretmen ise bilgisayar, diğer meslek gruplarına farklı hediyeler verilecektir.

Mersin halkının büyük bir mutluluk içinde havalimanının açılmasına sevinçle ve şenlikle karşıladığı gözlemlenmiştir. Havalimanından her gün 110 uçuş gerçekleşmekte olup iç hat ve dış hat trafiği oldukça yoğun durumdadır.

İç hatlar terminali ve dış hatlar terminalinin tertemiz ve modern olduğu, yolcuların kafelerden alışveriş yerlerine kadar birçok olanakla memnuniyetlerinin sağlandığı belirlenmiştir. En çok uçanların Adanalılar olduğu, havalimanının Tarsus ve Adana’ya yakın konumda olduğu ve bölge insanının yeni havalimanına alıştığı gözlenmiştir.

TEKNOFEST organizasyonunun Adana’da gerçekleştiği ve Mersin’in de organizasyonun paydaşı olduğu ortaya çıkmıştır. Turizmci Tayyar Zaimoğlu’nun bölgenin daha fazla uluslararası uçuş istediğini ifade ettiği belirlenmiştir.

Havalimanının yapım aşamasında karşı çıkan “İstemezük” lobisinin sonradan güzelliğini kabul ettiği ve böyle projelerin sonuçları görülmeden eleştirildiği vurgulanmıştır. Havalimanının kapasitesinin büyütüleceği ve Türkiye’nin dördüncü büyük havalimanından biri olduğu ifade edilmiştir.

Ankara’daki Esenboğa Havalimanı’nda daha fazla yurtdışı uçuş isteğinde olan Ankara Ticaret Odası Başkanı, Çukurova Havalimanı’nı ziyaret ederek bölgenin uçuş olanaklarını değerlendirme kararı almıştır. Yarın yapılacak incelemede Mersin-Antalya sahil yolu, nükleer santral, ekonomi, sığınmacılar, eğitim ve diğer konular ele alınacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan İnanılmaz Rakamlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin