1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumartesi Anneleri 1000’üncü Haftada Galatasaray Meydanı’nda Buluştu: Siyasilerden Destek Mesajları

Cumartesi Anneleri 1000’üncü Haftada Galatasaray Meydanı’nda Buluştu: Siyasilerden Destek Mesajları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un beylik meydanı olan Galatasaray Meydanı’nda, yakınlarını gözaltında kaybeden ve onların akıbetini sormak için 1995 yılından bu yana oturma eylemi gerçekleştiren Cumartesi Anneleri, 1000’inci haftalarında buluştu. Bu önemli etkinlikte siyasetçiler de destek mesajları ile yer aldılar.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumartesi Anneleri’ne destek verirken, şu duygusal satırları paylaştı: “Sen annemsin; Seven de sensin, öğreten de sen… Bahar kokan kucağında, beni kucaklayan da sen… Ve kaybolduğumda arayan da sen… Sen beni unutmadın ya! Artık dünya unutmaz…”

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Edirne Cezaevi’nden gönderdiği mesajda, Cumartesi Anneleri’nin 1000’inci haftasını anarak şu ifadeleri kullandı: “İçeride de olsak dışarıda da siyasetçiler olarak sizin karşınızda mahcubuz. Halen sizin acılarınızı dindiremediğimiz için mahcubuz. O meydanı size kapatan, sizi gazlayan, coplayan zihniyetten hesap soramadığımız için mahcubuz.”

Eyleme katılım gösteren diğer isimler arasında DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, eski HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Sezai Temelli ve Mithat Sancar, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve birçok siyasi parti, örgüt, dernek ve sendika temsilcisi yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumartesi Anneleri 1000’üncü Haftada Galatasaray Meydanı’nda Buluştu: Siyasilerden Destek Mesajları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin