1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı Dolmabahçe Sarayı’nda buluştu: Yenidoğan Çetesi ile ilgili detaylar ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı Dolmabahçe Sarayı’nda buluştu: Yenidoğan Çetesi ile ilgili detaylar ortaya çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu Dolmabahçe Sarayı’ndaki çalışma ofisine kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair bilgiler aldı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından bu görüşmeye dair, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin de yakından takip ettiği konularda bilgi aldığını ifade etti. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu kabul etti. Görüşmede Sayın Cumhurbaşkanımız son günlerde kamuoyunun gündeminde olan ve kendisinin de yakından takip ettiği konularla ilgili Bakanlarımızdan detaylı bilgi aldı”

İstanbul’da özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. 22’si tutuklu, 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, suç örgütünün yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde usulsüzlükler yaptığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı Müfettişliği raporunda, ölen bebeklerin hayatını kaybetmesine neden olan tıbbi eksikliklere yer verildi. İddianamede, suç örgütünün amacının hastaların hayatıyla oynamak ve SGK’den yüksek ücret almak olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, “Yenidoğan çetesi” iddialarına ilişkin cezasızlık algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Ailelerin ifadelerine de yer verilen iddianamede, bebeklerini kaybeden ailelerin yaşadığı acılar detaylandırıldı. İddianamede, şüpheliler arasında geçen telefon konuşmaları ve suçlamalar da yer aldı. İddianamede suç örgütü liderinin ve üyelerinin aldığı ceza talepleri de belirtildi. Savcı Y.E’nin tehdit edilmesine ilişkin de detaylar paylaşıldı. Fezlekede adı geçen hastaneler ve şirketlerin de sorumlulukları belirtildi.

Olayla ilgili devam eden soruşturma sonucunda daha fazla detay ortaya çıkabilir. Ailelerin ve toplumun adalet arayışı sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı Dolmabahçe Sarayı’nda buluştu: Yenidoğan Çetesi ile ilgili detaylar ortaya çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin