1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Abbas’la Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Abbas’la Görüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abbas ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü. Görüşme, 2,5 saat sürdü. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Görüşmede İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar, kalıcı ateşkes ve barış için atılması gereken adımlar ile güncel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Filistin’in haklı davasına destek vermeye devam edeceğini ve İsrail’in durdurulması için uluslararası kamuoyunun baskısını artırmaya devam edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’de yapmaya devam ettiği katliamları ve Batılı ülkelerin sessiz kalmasını kabul edilemez olarak nitelendirdi. Gazze’de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için İslam dünyası başta olmak üzere bütün ülkelerin çaba sarfetmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Abbas’ın TBMM’ye hitap edeceği için memnuniyetini dile getirdi.

Bugün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret edecek. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya gelerek ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Genel Kurul, Filistin halkının sesini duyurmak için saat 15.00’te olağanüstü toplantı yapacak. Abbas, İsrail’in saldırılarını dünyaya anlatacak. Abbas’ın konuşması Türkçe, İngilizce ve Fransızcaya anlık olarak tercüme edilecek.

Meclis’te Filistin temalı fotoğraf sergisi de açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Meclis Başkanı Kurtulmuş sergiyi ziyaret edecek. Kurtulmuş, daha sonra Mahmud Abbas ve heyetiyle bir araya gelecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan Abbas’la Görüştü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin