1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyaretini tamamlayarak yurda döndü: İsrail’e gereken dersi verme zamanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyaretini tamamlayarak yurda döndü: İsrail’e gereken dersi verme zamanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’dan yurda dönüş yaptı. Erdoğan, Türkevi’nde gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD ziyareti sırasında Birleşmiş Milletler 78. Genel Kuruluna katıldı ve çeşitli temaslarda bulundu. Türkiye’nin ABD ile ticaret hacmi geçen yıl 30 milyar doları aştı ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Genel Kurul görüşmelerinde barış ve güvenlik konularına değinen Erdoğan, insanlığın daha adil bir dünyada yaşayabileceğine vurgu yaptı. Ayrıca, Lübnan’daki insani krize dikkat çekerek İsrail’in saldırılarına son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanları ve Başbakanlarla yaptığı ikili görüşmelerde bölgesel krizleri ele aldı. Özellikle Gazze’deki acil insani durumu vurgulayarak İsrail’in saldırılarına son verilmesi gerektiğini belirtti. İsrail’in bölgede yaydığı ateşin önlenmesi için uluslararası toplumun daha fazla baskı yapması gerektiğine değindi. Liderlerin sessiz kalmaması ve İsrail’e gerekli dersin verilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in adaletsiz bir yapı haline geldiğini ve reform yapması gerektiğini belirtti.

Görüşmelerde İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları eleştirilerek bölgede olası bir savaş durumunda Türkiye’nin pozisyonu soruldu. Erdoğan, Lübnan halkının yaşadığı acıyı vurgulayarak İsrail’in bölgeyi kabus haline getirmeye çalıştığını ifade etti. Uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini belirten Erdoğan, İsrail’in suçlarının hesaba çekilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’le yapılan görüşmelerde barış konferansıyla ilgili konuşuldu. Türkiye’nin barış sürecine destek olmaya hazır olduğunu belirten Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşının adil bir şekilde sona ermesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin bölgesel barış için çaba göstermeye devam edeceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyaretini tamamlayarak yurda döndü: İsrail’e gereken dersi verme zamanı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin