1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan’ı Ziyaret Edecek ve Görüşmelerin Detayları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan’ı Ziyaret Edecek ve Görüşmelerin Detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan’a ziyaretlerde bulunacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 10-11 Ekim tarihlerini kapsayan ziyaretlerde, ikili ilişkilerin değerlendirilmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret sırasında her iki ülkede de yüksek düzeyli işbirliği konseyi toplantılarına başkanlık edecek. Ayrıca Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın da katılacağı Tiran Namazgah Camisi’nin açılışını gerçekleştirecek. Ardından Sırbistan’a geçecek Erdoğan, Sırp Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile iş forumuna katılacak.

Ziyaretlerde, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi için çeşitli anlaşmaların imzalanması öngörülüyor. Ayrıca, Balkanlar’daki gelişmelerin yanı sıra Gazze, Filistin ve Lübnan’daki İsrail saldırıları gibi bölgesel ve küresel konular da ele alınacak.

Öte yandan, Yunanistan’da Müslümanlar ve Türkiye’de yaşayan insanların hikayesini anlatan “Mübadele” adlı belgesel hakkında bilgi veren bir video da paylaşıldı. Belgesel hakkında daha fazla bilgi edinmek için linke tıklayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan’ı Ziyaret Edecek ve Görüşmelerin Detayları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin