1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitimde Devrim Yaptık, Gençlerimizi Modern Kültüre Terk Etmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitimde Devrim Yaptık, Gençlerimizi Modern Kültüre Terk Etmeyeceğiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir akademik açılış töreninde yaptığı konuşmada önemli hususlara değindi. Türkiye’nin 81 ilinde üniversite bulunduğunu belirterek, eğitimin her zaman gündemlerinin başında geldiğini vurguladı. 2002 yılında 16 bin olan uluslararası öğrenci sayısının günümüzde 340 bini geçtiğini ifade eden Erdoğan, bu öğrencilerin çoğunluğunun kendi imkanlarıyla ülkede eğitim gördüğünü ve ücretlerini kendilerinin ödediğini söyledi. Misafir öğrencilerin ülkeye ekonomik olarak 3 milyar dolarlık bir katkı sağladığını da dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’de yükseköğrenim yurtları konusunda önemli adımlar attıklarını belirtti. Ülkeye benzeri olmayan bir yurt sistemi getirdiklerini ve yurtları otel konforuna dönüştürdüklerini ifade etti. %96 gibi yüksek bir oranda öğrencilere barınma imkanı sağladıklarını da söyleyen Erdoğan, son zamanlarda ülke genelinde yaşanan üzücü olaylara da değindi. Eskişehir’de bir cami avlusundaki insanlara yapılan saldırıyı, İstanbul’da bir polis memurunun şehit edilmesini ve iki genç kızın vahşi bir cinayete kurban gitmesini kınadı.

Erdoğan, bu tür olaylarda gençlerin rol oynadığını ve dijital platformlardan yayılan cinsellik, sapkın akımlar, uyuşturucu, alkol, TV dizileri ve mafya kültürünün etkili olduğunu belirtti. Gençlerin hem fail hem de mağdur olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, devlet olarak bu tür sorunların üstesinden gelmek için adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Aksi halde Batılı ülkelerin yaşadığı sıkıntıları yaşamamızın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Son olarak Erdoğan, gençlerin modern popüler kültürün etkisine terkedilmemesi gerektiğini vurguladı. Gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmesi ve topluma faydalı bireyler olmaları için gereken önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Erdoğan’ın konuşması, eğitim ve gençlik konularına yönelik ciddi bir sorumluluk bilinciyle dolu olduğunu gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitimde Devrim Yaptık, Gençlerimizi Modern Kültüre Terk Etmeyeceğiz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin