1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz ve Enflasyon İlişkisi Hedefe Doğru İlerliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz ve Enflasyon İlişkisi Hedefe Doğru İlerliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ve İtalya ziyaretleri dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son bir yılda yüzde 39’dan yüzde 75’e yükselen resmi enflasyonla ilgili yapılan uygulamaların hedefe doğru yaklaştığı görülüyor. “Enflasyonla ilgili politikaların hedefe ne zaman ulaşacağı konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Erdoğan, “Yılın son çeyreğini bekleyeceğiz. Yılın son çeyreğinde inşallah bunlar tam manasıyla görünecek” cevabını verdi. Ayrıca, uzun bir süreden sonra faizlerle ilgili konuşan Erdoğan, “Şu anda işi sıkı tutuyoruz. Ama bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor” dedi. Mayıs 2023 seçimleri öncesinde yapılan faiz tartışmalarını hatırlatan Erdoğan, “İnşallah faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız” ifadesini kullandı.

Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmek amacıyla mart ayında faizleri yüzde 50’ye yükseltmesinin ardından, yıl son çeyreğinde enflasyonun gerilemesiyle birlikte faiz indirimlerine başlayabileceği öngörülüyor. Erdoğan, ekonomide dengelenmeyi sağlayan politikaların meyvelerini vermeye başladığını; cari işlemler açığının azaldığını, ihracatın 260 milyar doları aştığını ve ithalattaki düşüşün devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Merkez Bankası rezervlerinin 146,2 milyar dolarla tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını ve rezerv artışının devam edeceğini açıkladı.

“Hayat pahalılığını tetikleyen sebeplerden olan fahiş fiyat artışları ve fırsatçılıkla mücadelemizden de taviz vermiyoruz” diyen Erdoğan, “Milletin aşına ve ekmeğine kan olanlara göz açtırmayacağız. Bu kritik süreci mali disiplini koruyarak, kamuda tasarrufu teşvik edip, denetimleri artırarak hassasiyetle yöneteceğiz” şeklinde değerlendirmede bulundu. Erdoğan’ın açıklamaları, ekonomi ve enflasyon konusunda yapılan çalışmaların ve politikaların olumlu sonuçlar vermeye başladığını gösteriyor. Gelecek dönemde atılacak adımların, enflasyonun kontrol altına alınması ve ekonominin istikrar kazanması açısından kritik olduğu vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz ve Enflasyon İlişkisi Hedefe Doğru İlerliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin