1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’u Resmi Törenle Karşıladı ve İkilinin Görüşmesi Gündemde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’u Resmi Törenle Karşıladı ve İkilinin Görüşmesi Gündemde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Stubb’un makam aracını süvariler karşılayarak protokol kapısına kadar eşlik etti. Törende 21 pare top atışının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı ve 16 Türk Devletini temsil eden bayraklar sergilendi. Erdoğan ve Stubb, basın mensuplarına poz vererek baş başa görüşmelere başladılar.

Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Stubb, ardından ortak basın toplantısında bir araya geldiler. Erdoğan, Finlandiya’nın NATO üyeliğine atıfta bulunarak, ikili işbirliğinin artması gerektiğini vurguladı. Ticaret hacminin artırılmasını ve savunma sanayi iş birliğinin güçlendirilmesini hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, terörle mücadele ve barış ara buluculuk konularını da ele aldıklarını söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ise Türkiye’nin bugünün dünyasındaki önemine dikkat çekti. NATO müttefikleri olduklarını ve her iki ülkenin de güvenlik sağlayıcı olduğunu belirtti. Ticaret hacminin artırılması gerektiğini ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Orta Doğu’daki çatışmaların sonlandırılması ve terörizme karşı mücadele konularına değindi.

Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki saldırılarını kınayarak, kalıcı bir ateşkesin sağlanması çağrısında bulundu. Lübnan ve Filistin için barışçıl çözümler önerdi. Stubb da Finlandiya olarak terörizmi kınadıklarını ve iki devletli bir çözümü desteklediklerini vurguladı.

Son olarak, Erdoğan ve Stubb, İsrail’in hukuk dışı işgal ve saldırılarına karşı çıktıklarını ve uluslararası hukuka uyması gerektiğini söylediler. İki lider de terörizmi kınayarak, barışçıl çözümlere vurgu yaptılar. Görüşmelerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’u Resmi Törenle Karşıladı ve İkilinin Görüşmesi Gündemde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin