1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile Yapılan Görüşme Sonrası Önemli Açıklamalarını Paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile Yapılan Görüşme Sonrası Önemli Açıklamalarını Paylaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haberlerine göre, Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, Türkiye’nin Gürcistan’a sağladığı güçlü desteği vurgulayarak, Kobakhidze’ye dost Gürcistan halkının bağımsızlık gününü kutladı ve görevinde başarılar diledi. İki dost ülke arasında ticaret hacminin 5 milyar dolara ulaşması konusunda anlaşmaya varıldı. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nun tam kapasiteyle faaliyete geçmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Erdoğan ayrıca FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle mücadelenin daha etkin hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, Türkiye’nin bu örgütlerle mücadelesinin süreceğini belirtti.
Bölgesel ve küresel meseleleri de ele aldıklarını dile getiren Erdoğan, Filistin halkının özgürlük mücadelesini desteklediğini ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın da konuşulduğunu açıkladı. Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanacak olan barış anlaşmasının önemine değindi.
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin Gürcistan ile aynı grupta yer alacağını belirten Erdoğan, takımlara başarılar diledi.
Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ise Türkiye’yi ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye’nin stratejik ortağı olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı liderlik örneği olarak nitelendirerek, Türk halkını koruyan bir lider olarak gördüğünü açıkladı. İkili iş birliği ve ilişkilerin daha üst seviyelere taşınması konularını ele aldıklarını belirtti.
Gürcistan’ın Avrupa Birliği adayı olduğunu ve bölgesel gelişmeleri de önemsediklerini dile getiren Kobakhidze, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşmasının önemine dikkat çekti. Ukrayna’daki savaşın bölgenin güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu belirtti. Gürcistan Başbakanı, Türkiye’nin ziyaret sözünü verdiği için teşekkürlerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ile Yapılan Görüşme Sonrası Önemli Açıklamalarını Paylaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin