1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile IKBY Başkanı Neçirvan Barzani’nin Görüşmesi Dikkat Çekici Konularla Dolu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile IKBY Başkanı Neçirvan Barzani’nin Görüşmesi Dikkat Çekici Konularla Dolu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Ankara’ya sabah saatlerinde geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye’ye ziyarette bulunan Barzani, görüşme öncesinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi. Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edilen Barzani, Türkiye ziyareti kapsamında önemli konuları ele aldı.

Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Ekim’de düzenlenecek IKBY parlamento seçimlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Irak Türkmen Cephesi’nin de yer alacağı seçimlerin barış ve huzur içinde gerçekleşeceğine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, Erdoğan giderek artan İsrail saldırganlığının bölgeyi savaş alanına çevirme riskine dikkat çekerek, Türkiye’nin bölgesel istikrar ve güvenliğe önem verdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalkınma Yolu Projesi’nin bölgesel ekonomik kalkınmaya, istikrara ve kardeşliğe katkı sağlayacağının altını çizdi. Bu proje ile IKBY’nin de fayda sağlayacağını belirterek, terör tehdidinin ortadan kaldırılması için iş birliğinin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin Irak ve Irak halkının yanında olduğunu ifade eden Erdoğan, dost ve kardeş Irak’a destek olacaklarını belirtti.

Kalkınma Yolu Projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Mustafa al-Kadhimi’nin himayesinde geçtiğimiz Mayıs ayında imzalanan 4’lü mutabakat zaptı ile hayata geçirildi. Proje kapsamında 1176 kilometre uzunluğunda yüksek hızlı demir yolu ve 1190 kilometre uzunluğunda otoyol inşa edilmesi planlanıyor. Proje ile Körfez Bölgesi ile Avrupa arasındaki taşımacılığın kolaylaştırılması ve ticaretin artırılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve IKBY Başkanı Barzani’nin görüşmesinde, bölgesel iş birliği, terörle mücadele ve ekonomik kalkınma konuları ele alındı. Türkiye’nin bölgedeki istikrar ve güvenliğe verdiği önem vurgulanırken, Kalkınma Yolu Projesi’nin bölgenin ekonomik büyümesine katkı sağlayacağı belirtildi. Bu ziyaret, Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve bölgesel iş birliğinin artırılması açısından önemli bir adım olarak nitelendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile IKBY Başkanı Neçirvan Barzani’nin Görüşmesi Dikkat Çekici Konularla Dolu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin