1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in Açık Tehdidi ve Türkiye’nin Savunma Sanayi Başarısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in Açık Tehdidi ve Türkiye’nin Savunma Sanayi Başarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı olarak yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı sonrası Erdoğan, adil bir dünya ve müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini belirterek açıklamalarda bulundu. İsrail’in Lübnan’daki saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, İsrail’in bölgeyi huzursuz ettiğini ve uluslararası sistemin bu duruma seyirci kaldığını vurguladı.

Erdoğan, Ülkemizin güvenliğine yönelik tehditlere karşı gereken tüm tedbirleri almaya devam ettiklerini ve bu konuda caydırıcılık gücünün önemine değindi. İsrail’in Filistin mültecilerine yönelik yardımları engellemeye çalıştığını ve bu durumun Gazze’ye ulaştırılan yardımların azalmasına neden olduğunu belirtti. Bunun üzerine Türkiye’nin yardımlarını sürdürdüğünü ve Lübnan’daki vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

TEKNOFEST’in Adana’da gerçekleşmesiyle ilgili olarak ise Türkiye’nin ileri teknolojideki başarılarına vurgu yaptı. Savunma sanayinde elde edilen başarıları paylaşan Erdoğan, Türkiye’nin bu alanda dünya genelinde önemli bir konuma yükseldiğini belirtti. İHA ve SİHA satışlarında Türkiye’nin ön plana çıktığını ve savunma ihracatının artarak devam ettiğini aktardı.

Gerçekleştirilen akademik yıl açılışı ve üniversitelerden beklentiler hakkında da konuşan Erdoğan, Türkiye’nin ileri teknolojideki başarısını sürdürebilmesi için gençlerin ve üniversitelerin desteğinin önemine dikkat çekti. İç cephemizi güçlü kılmamız gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, siyasette yumuşama ikliminin önemini belirtti.

Son olarak, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı iç ve dış tehditlere karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, terörü ve şiddeti öven sahnelerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Türkiye’nin geleceği için iç ve dış politikalarda sağlam adımlar atılmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in Açık Tehdidi ve Türkiye’nin Savunma Sanayi Başarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin