1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail’in Barbarlığına Karşı Durmak Zorundayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail’in Barbarlığına Karşı Durmak Zorundayız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 15.45’te Beştepe’de gerçekleşen toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, toplantıya katılan bakanlar ve bürokratlara teşekkür ederek aldıkları kararların ülke için hayırlara vesile olmasını diledi. Ülkemizde süregelen krizlere rağmen Türkiye’nin refahı, huzuru ve güvenliği için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Üç haftalık yoğun bir dönem geçirdiklerini belirten Erdoğan, 13 Eylül tarihinde Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti. İki buçuk hektarlık arazi üzerinde 12 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen külliye ile üniversite öğrencilerine ve Marmara Üniversitesi’ne hayırlı olmasını temenni etti. Türkiye’ye büyük hizmetlerde bulunmuş nice insanların yetiştiği Marmara Üniversitesi’ne böyle bir eseri kazandırmanın kendisi için ayrı bir bahtiyarlık kaynağı olduğunu söyledi.

Erdoğan ayrıca, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı Deniz Beceroviç’in ülkemize gerçekleştirdiği ziyaretin verimli geçtiğini ifade etti. Orta Doğu’da yaşanan sorunlara dikkat çekerek, Türkiye olarak Balkanlar ve özellikle Bosna Hersek’te barış, huzur ve istikrarın korunmasından yana olduklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığıyla gerçekleştirilen bir toplantıda ise Mevlid-i Nebi haftasını kutladığını ve Peygamberimizin izinden yürümeyi temenni ettiğini dile getirdi.

Erdoğan’ın konuşmasının önemli bir bölümünü İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırılarına ayırdığı görüldü. İsrail’e karşı uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bölgede yaşanan zulme karşı çıkarak “Filistin ve Lübnan’a sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır” dedi. Ayrıca, İsrail’in bölgeye yönelik tehditlerine karşı Türkiye’nin pozisyonunu sert bir şekilde ortaya koydu. Zulme asla rıza göstermeyeceklerini ve İslam alemini harekete geçmeye çağırdıklarını belirtti.

Son olarak, Erdoğan adalet hizmetlerinde ülkemizi hak ettiği yere getirmek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Hakim ve savcı sayısının arttırılmasının yanı sıra adalet sisteminin daha etkili ve tarafsız hale getirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. İsrail’in bölgede yarattığı tehlike ve zulme karşı Türkiye’nin kararlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, insanlığın birlik olması gerektiğini ve Türkiye olarak bu birliği sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail’in Barbarlığına Karşı Durmak Zorundayız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin