1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Muhtarlarla Buluştu: Filistin’e Destek Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Muhtarlarla Buluştu: Filistin’e Destek Açıklaması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Muhtarlar Buluşması programında konuşma yaptı. Erdoğan, “Hamas lideri Yahya Sinvar’a rahmet diliyorum. Filistin topraklarını kanlarıyla sulayan tüm kahramanları selamlıyorum. Filistin’in tüm şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Muhtarlar Buluşması programında tüm muhtarlara başarılar dileyerek, mahalle ve köylerde hizmet mücadelesinde muhtarlara destek olacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanı, Türk demokrasisine yapmış oldukları yeniliklerden birinin de muhtarlarla toplantı yapma fırsatı olduğunu vurguladı. Daha önce gerçekleştirilen muhtarlar toplantılarıyla devletin zirvesi ile yerel demokrasinin temsilcisi muhtarları bir araya getirdiklerini ifade etti.

2015 yılından beri yapılan muhtarlar toplantısının önemine vurgu yapan Erdoğan, muhtarlara duydukları yakınlığın ülke ve millet bütünlüğünü güçlendirdiğini dile getirdi. Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu ve sandık ile demokrasi arasındaki bağın önemli olduğunu belirtti. Muhtarların, birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, muhtarlık kurumuna önem verdiklerini ve muhtarlara sahip çıktıklarını aktardı.

Erdoğan, muhtarların güçlendirilmesi adına birçok adım attıklarını söyledi. İçişleri Bakanlığı bünyesinde muhtarlar dairesi başkanlığı kurulduğunu ve muhtarların maaşları ile özlük haklarının yükseltildiğini belirtti. Muhtarlık binalarının yapımı ve hizmete sunumu konusunda da çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Muhtarların daha etkin bir şekilde görevlerini yerine getirebilmeleri için çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin halkının yanında olduklarını da vurgulayarak, Hamas lideri Yahya Sinvar’a rahmet diledi. Filistin’in topraklarını savunan kahramanları selamladığını belirtti ve tüm şehitler için Allah’tan rahmet dilediğini aktardı. Ayrıca, muhalefetin de ülkenin sorunları ve çözüm önerileri konusunda aktif olması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Muhtarlarla Buluştu: Filistin’e Destek Açıklaması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin