1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanzanya Cumhurbaşkanı ile Tarihi Anlaşmalar İmzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanzanya Cumhurbaşkanı ile Tarihi Anlaşmalar İmzaladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. İki ülke arasındaki ilişkilerin kazan-kazan prensibiyle geliştiğini belirten Erdoğan, ikili ticaret hacminin 345 milyon dolar seviyesine ulaştığını ve bunu 1 milyon dolara çıkarma hedefinde olduklarını söyledi. Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nun önemine vurgu yaptı ve bu ziyaretin 14 yıl sonra gerçekleşmesinin bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Tanzanya’nın güvenliği konusunda destek olacaklarını belirten Erdoğan, FETÖ tehdidi hakkında bilgi verdiği ve düzenli istişareler yapacaklarını vurguladı. Afrika kıtasına olan ilgisini de belirten Erdoğan, 50’den fazla ziyaret gerçekleştirdiklerini ve Afrika açılımının kıtada sevgiyle karşılandığını ifade etti. Filistin meselesine de değinen Erdoğan, İsrail’in Gazze’de gerçekleşen vahşeti durdurması gerektiğini ve uluslararası toplumun tepkisini çekmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan’ı resmi törenle karşıladı. Hassan’ın makam aracını karşılayan süvariler eşlik etti ve tören alanına geldiklerinde milli marşlar çalındı. Törenin detayları arasında Türk devletlerini temsil eden bayraklar ve askerlerin bulunması da vardı. Erdoğan ve Hassan, tören alanında tokalaşarak poz verdiler ve ardından baş başa görüşmeye geçtiler.

Törende, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve diğer bakanlar ile devlet yetkilileri de hazır bulundu. İki liderin yanı sıra heyetler arası görüşmeler yapılırken ortak basın toplantısı düzenlendi. Türkiye ve Tanzanya arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için atılan adımların önemi vurgulandı ve karşılıklı işbirliği üzerinde duruldu. Sonuç olarak, bu ziyaretin iki ülke arasındaki işbirliğini ve ilişkileri güçlendirmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanzanya Cumhurbaşkanı ile Tarihi Anlaşmalar İmzaladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin