1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan Ortak Basın Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan Ortak Basın Toplantısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan’ı Türkiye’de misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ayrıca, Tanzanya’da 14 Nisan’da yaşanan sel felaketi ve Arusha’daki trafik kazasında hayatını kaybeden ilkokul öğrencileri için başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğine işaret ederek, yakın zamanda atılacak adımlarla ticaret hacminin artırılmasını hedeflediklerini belirtti. İki ülke arasındaki iş birliğine vurgu yapan Erdoğan, Türk firmalarının Tanzanya’da başarılı projeler gerçekleştirdiğini ve bu alanda daha fazla adım atılmasının gerekliliğini vurguladı.

Terörle mücadele konusunu da ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ örgütüyle mücadelede Tanzanya’dan destek beklentilerini paylaştıklarını ve iş birliğinin artırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Afrika’daki adaletsizliklere karşı hassasiyetlerini vurgulayan Erdoğan, Gazze’deki vahşetin durdurulması için uluslararası toplumun birlik olması gerektiğini dile getirdi.

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ise Türkiye’nin uluslararası anlaşmazlıklara barışçıl çözümler bulma konusundaki çabalarını desteklediklerini belirtti. İki ülke arasında imzalanan 6 önemli anlaşmanın hayırlı olmasını dileyen Hassan, Türkiye’nin resmi törenle karşılanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan Ortak Basın Toplantısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin