1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaferlerimizi ve Önemli Gelişmeleri Anlattı: “Vatansever Gençlerle Gurur Duyuyoruz!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaferlerimizi ve Önemli Gelişmeleri Anlattı: “Vatansever Gençlerle Gurur Duyuyoruz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat’ta gerçekleştirdikleri son kabine toplantısından bugüne kadar ülke ve millet için aşkla çalıştıklarını belirterek, Ağustos ayında anılan zaferleri gururla andıklarını ifade etti. Malazgirt Zaferi’nin 953. seneyi devriyesini gururla kutladıklarını ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük coşkuyla kutladıklarını vurguladı. Erdoğan, Harp Okullarından mezun olan 1613 öğrenciden 103’ünün misafir olmak üzere 1613 öğrencinin mezuniyetine katıldıklarını ve okul birincilerinin tamamının kadın teğmenler olmasının önemli olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, ordunun disiplinine, itibarına gölge düşürecek her türlü girişimi karşı olduklarını ve demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde tahkikatları hassasiyetle yürüttüklerini ifade etti.

Erdoğan, savunma sanayinde dışa bağımlılığın büyük ölçüde azaldığını ve bu alanda önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. İHA ve SİHA teknolojilerinde dünyanın ilk ülkelerinden biri olduklarını vurgulayan Erdoğan, ordunun disiplinine ve itibarına zarar verecek her türlü girişime karşı olduklarını belirtti. Ayrıca, Ağustos ayında açılan Rixos Tersane İstanbul Otelinin İstanbul’un turizmine önemli katkılar yapacağına inandıklarını ve bu sene 60 milyon turisti hedeflediklerini ifade etti.

Erdoğan, Eylül ayının ilk mesai gününde gerçekleştirilen adli yıl açılış töreniyle birlikte yeni ve sivil bir anayasa meselesine daha fazla ağırlık vereceklerini belirtti. Türk demokrasisinin darbe zihniyeti ile hesaplaşabilmesi için sivil bir anayasa yapılmasının önemine değinen Erdoğan, millete darbe yapanların yönettiği bir anayasanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete hesap verenlerin, milletin asil iradesine karşı geleceklerini vurguladı.

Devamla Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’yi Türkiye’de ağırladıklarını ve Mısır ile ilişkileri ileriye taşıdıklarını belirtti. Gazze’deki durum ve İsrail’in yayılmacı politikalarına karşı olduklarını vurgulayan Erdoğan, Kudüs’ün kırmızı çizgilerinden biri olduğunu ifade etti. Eğitimde teknolojik imkanları en iyi şekilde kullandıklarını ve teknofest gençliğini desteklediklerini belirten Cumhurbaşkanı, ülkede hizmete açılan yatırımlara da değindi. Son olarak, İmam Hatipli gençlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını ve hükümet olarak ekonomide sağlanan olumlu gelişmelerin vatandaşların hayatını olumlu etkilediğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaferlerimizi ve Önemli Gelişmeleri Anlattı: “Vatansever Gençlerle Gurur Duyuyoruz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin