1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Adalet Akademisi Açılışında Güçlü ve Adaletli İfadeleştirmeler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Adalet Akademisi Açılışında Güçlü ve Adaletli İfadeleştirmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Akademisi Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, Adalet Akademisinin yenilendiğini ve güçlendirildiğini vurgulayarak, yargı sistemimizin bel kemiğini oluşturan hakim ve savcıların en iyi şekilde yetiştirilmesi için her türlü fedakarlığın yapıldığını dile getirdi. Hakim ve savcı sayısının 3 kat arttığını belirten Erdoğan, son 22 yılda yapılan çalışmalar sayesinde hakim-savcı sayısının 25 bine yaklaştığını ifade etti. Mesleki bilgi ve becerilerin önemine vurgu yaparak, hakim ve savcı yardımcılığıyla bilgi ile tecrübenin harmanlanmasının amaçlandığını belirtti.

Yargıda nicelik ve nitelik artışı üzerinde duran Erdoğan, adil işleyen yargı sisteminin ekonomik kalkınmanın güvencesi olduğunu vurguladı. Adliyenin adaletin kapısı haline getirilmesinin sürekli çalışmayı gerektirdiğini belirterek, adaletin herkese eşit şekilde ulaşması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, yargının siyasete vesayet aracı olarak kullanılmasının tarihçesine değinerek, güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğu bir adalet sistemi inşa ettiklerini söyledi. Olaylara yaklaşırken her zaman insan hayatını göz önünde bulundurmanın önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, toplumda cezasızlık algısına hizmet eden kötü örneklerle mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal medyanın adaletin temel ilkelerini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Erdoğan, sosyal medya mecralarının hukuksuzluğa zemin oluşturduğunu ifade etti. Toplumun merakını gidermek adına yapılan yayınların, yürütülen soruşturmanın selameti korunarak yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, masumiyetin korunması gerektiğini vurguladı. Son olarak, toplum olarak nereye gittiğimiz konusunda sorumluluk bilincine sahip olmamız gerektiğini dile getirerek, milletin inanç değerlerine, aile kurumuna, dini müesseselere ve siyasi hesaplara saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Erdoğan’ın yaptığı bu açıklamalar, adalet sisteminin güçlendirilmesi ve adaletin herkes için eşit şekilde işlemesi adına atılan adımların önemini bir kez daha hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Adalet Akademisi Açılışında Güçlü ve Adaletli İfadeleştirmeler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin