1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a Gurur Dolu Kutlama Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a Gurur Dolu Kutlama Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e, 28 Mayıs Bağımsızlık Günü dolayısıyla bir mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, Azerbaycan’ın bağımsızlığından bu yana izlediği yolu takdir ettiklerini belirtti. Türkiye olarak, Eylül 2023’te toprak bütünlüğünün başarılı bir şekilde yeniden tesis edilmesi sonrasındaki ilk Bağımsızlık Günü’nde Azerbaycan’ın haklı gururunu ve sevincini paylaştıklarını vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan’ın mesajında Azerbaycan’ın bölge ve yakın coğrafyadaki ilerlemelerinden gurur duyduklarını ve her zaman desteklediklerini ifade ettiği belirtildi. Azerbaycan’ın ‘tek millet, iki devlet’ ruhuyla Türkiye ile olan üst düzey stratejik ilişkilerini daha da güçlendirmeye olan ortak iradelerinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Erdoğan, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sadece iki ülke arasında değil, tüm bölgede barış, istikrar ve refahın korunması için önemli olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki dayanışmanın, bölgenin gelişimine olumlu katkılarda bulunduğunu ve gelecek nesillere miras bırakılabilecek güçlü bir dostluğun temelini oluşturduğunu vurguladı.

Erdoğan mesajında ayrıca, Azerbaycan’ın uluslararası alanda haklı davasında yanlarında olduklarını ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü korumak için verdikleri mücadeleyi desteklediklerini ifade etti. Türkiye olarak, Azerbaycan’ın egemenliğini ve bağımsızlığını her zaman destekledikleri ve desteklemeye devam edecekleri mesajını verdi.

Son olarak Erdoğan, Azerbaycan’a yönelik her türlü tehlike ve tehdide karşı duracaklarını ve Azerbaycan’ın güvenliğinin korunması için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. İki ülke arasındaki stratejik ortaklığın, bölge barışı ve istikrarı için büyük önem taşıdığını ve her iki ülkenin ortak çıkarlarına hizmet ettiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a Gurur Dolu Kutlama Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin