1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni açıklamaları için: “Erdoğan: Türk Ekonomisine ve Dış Ticarete Dair Her Konuda Yakın Diyalog İçinde Olacağız!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni açıklamaları için: “Erdoğan: Türk Ekonomisine ve Dış Ticarete Dair Her Konuda Yakın Diyalog İçinde Olacağız!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda konuşma yaptı. 37. seçimli DEİK genel kurulunda, Türk özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini yürüten DEİK’in rolünden ve öneminden bahsederek katılımcılara teşekkür etti. 2023-2027 dönemi için seçilen DEİK yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Erdoğan, kuruluşundan bu yana DEİK’in Türkiye’nin dış ticaretinde önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Erdoğan, DEİK’in Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar ve hizmetler konusunda önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Kuruluşundan bu yana DEİK yönetiminde ve iş konseylerinde görev almış iş dünyası temsilcilerine teşekkür eden Erdoğan, DEİK üyelerinin Türkiye’nin gelişmesine katkı sağladığını dile getirdi. Erdoğan, DEİK’in Türk ekonomisine katkı sağlayan etkileyici faaliyetlerini ve temsil kabiliyetini önemsediğini ifade etti.

DEİK’in ticaret diplomasinin çatı kuruluşu olduğunu ve birçok ülke ile işbirliği yaptığını vurgulayan Erdoğan, DEİK’in Türkiye’nin dış ticaretine büyük katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, DEİK’in düzenlediği etkinlikler ve iş forumlarına katılarak DEİK üyeleriyle bir araya geldiğini ve Türk ekonomisi ve dış ticareti ile ilgili istişarelerde bulunduğunu dile getirdi.

Erdoğan, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar nedeniyle aldıkları kararların devam edeceğini ve İsrail’e baskı kurmaya devam edeceklerini belirtti. Türkiye’nin ekonomik hedefleri ve enflasyonla mücadele stratejisi hakkında da konuşan Erdoğan, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Ekonomi programlarının olumlu sonuçlar verdiğini belirten Erdoğan, enflasyonda kalıcı düşüş hedeflediklerini ve kararlı bir şekilde bu hedefe ilerlediklerini ifade etti. Son olarak, Türkiye’nin ekonomik istikrarı ve kalkınması için çalışan herkesin yanlarında olduklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni açıklamaları için: “Erdoğan: Türk Ekonomisine ve Dış Ticarete Dair Her Konuda Yakın Diyalog İçinde Olacağız!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin