1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş atama kararları! Görevden alınanlar ve atanan yeni isimler açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş atama kararları! Görevden alınanlar ve atanan yeni isimler açıklandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları kapsamında bir dizi görev değişikliğine imza attı. Kanada Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine atanan isim Can Dizdar oldu.

Görevden alınanlar arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Hülya Yavuz, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Can Yıldız ve Ticaret Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Gökçen Aygün yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı’nda görev değişiklikleri de yapıldı. İkili İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığına Senem Güzel, Uluslararası Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığına Julide Kayıhan ve Protokol ve Diplomatik İşlemler Genel Müdür Yardımcılığına Yunus Emre Koçak atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcılığına Arzu Kalkan görevlendirildi. Milli Savunma Bakanlığı’nda da bir dizi atama gerçekleştirilirken, Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Abdulbaki Özden, Tedarik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Ali Külüş ve Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Uğur Gönülalan gibi isimler göreve getirildi.

Ticaret Bakanlığı’nda da pek çok görev değişikliği yapıldı. İhracat Genel Müdür Yardımcılığına Tayfun Kılıç, İthalat Genel Müdür Yardımcılığına Burak Güreşçi ve Belkıs Gürsel, Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcılığına Hakkı Barutçu gibi isimler atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda da atamalar gerçekleşti. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliklerine Musa Coşkun, Hüseyin Küçük, Abdullah Refik Acar, Osman İyişenyürek ve İbrahim Noğman getirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda ise İş Müfettişliğine Hüseyin Kasay, İş Müfettiş Yardımcılığına Tuğba Yiğit gibi isimler atanırken, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Yürütme Kurulu Üyeliklerine İbrahim Dinçer ve Abdullah Buğrahan Karaveli görevlendirildi.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğünde Yönetim Kurulu Üyeliğine İlker Ilgın, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Yönetim Kurulu Üyeliğine Taha Arvas atandı. Ayrıca, Devlet Demiryolları İşletmesi, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda da birçok yeni üye göreve getirildi.

Son olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Başmüfettişliğe Müfettiş Sıdık Akkılıç atandı. Ticaret Bakanlığı’nda ise Strateji Geliştirme Başkanlığına Adil Yıldırım getirildi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünde ise Yönetim Kurulu Üyeliğine İsmail Çağlar görevlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş atama kararları! Görevden alınanlar ve atanan yeni isimler açıklandı.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin