1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençlere Yeni Anayasa ve Savunma Sanayi Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençlere Yeni Anayasa ve Savunma Sanayi Vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından önemli satır başlarını sizlerle paylaşıyorum. Gençlerimiz için hiç durmadan çalışmaya devam ediyoruz, çünkü onları ülkemizin istikbalinin teminatı olarak görüyoruz. Son Kabine toplantısı sonrasında yoğun bir çalışma takvimimiz vardı. Güney Kafkasya’da yakalanan tarihi fırsatın boşa gitmemesi gerektiğini vurgulamaya devam ettik. Bölgedeki istikrarsızlığın sebebi yabancı güçlerin provokasyonlarına izin vermemeliyiz. Türkiye olarak kalıcı bir barış için çaba göstereceğiz.

Adliyenin kapısını adaletin kapısı haline dönüştürmek için son 20 yılda birçok adım attık. 1982 Anayasası ile geleceğimize darbe anayasasıyla geldik, bu durum üzücü. Mevcut anayasanın Türkiye’yi taşıma kapasitesi kalmamıştır ve sivil bir anayasa değerlendirme zamanı gelmiştir. Türk siyaseti, darbe anayasasıyla yüzleşmek için yeni bir anayasa yapmalıdır.

Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki başarıları övgüyü hak ediyor. Savunma ihtiyaçlarının çoğunu yerli ve milli kaynaklarla karşılıyoruz ve hatta dost ve kardeş ülkelerin de taleplerini karşılıyoruz. Savunma ihracatımız 5.5 milyar dolara yükseldi ve birçok ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz. İHA teknolojisinde dünyanın önde gelen ülkelerinden biriyiz ve Afrika’dan Avrupa’ya kadar 50’den fazla ülke Türk yapımı insansız hava araçlarını kullanıyor.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ziyareti ilişkilerimizde yeni bir sayfa açıyor ve komşuluk ilişkilerimizi geliştirmek adına adımlar atıyoruz. Türkiye uzatılan hiçbir eli havada bırakmaz ve çözümsüz hiçbir sorun yoktur. Gürcistan ile olan iş birliğimizi güçlendirmek için çaba gösteriyoruz.

Aile, Türk toplumunun temelidir ve devletin koruyup kollaması gereken bir değerdir. Aileye verdiğimiz önemi Anayasa da belirtilmiştir ve aile kültürünü korumak önemlidir. Nüfusun artması ve aileyi güçlendirmek için 3 çocuk tavsiyesini önemsiyoruz. Türkiye’nin nüfusu en büyük gücümüzdür ve bundan sonra da korumak için çabalayacağız.

Cinsiyetsizleştirme projelerine karşı çıkıyoruz ve bunun insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyoruz. Her türlü politika ve projenin aileyi tehdit etmesine karşıyız ve aile değerlerini korumaya devam edeceğiz. Depremzedeler için çalışmalarımızı hızlandırarak 200 bin konutu yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedefliyoruz. Iran Cumhurbaşkanı ve heyetinin helikopter kazasında gösterdiğimiz yardım için ülkemizde 1 günlük milli yas ilan edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençlere Yeni Anayasa ve Savunma Sanayi Vurgusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin