1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Güçlü ve Kararlı Açıklamalar – Kabine Toplantısından Öne Çıkanlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Güçlü ve Kararlı Açıklamalar – Kabine Toplantısından Öne Çıkanlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşen Kabine toplantısı, 2 saat 10 dakika süren bir toplantı ile sona erdi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulunmak üzere kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Yüzyılı’nı inşa etme azim ve sabrıyla hareket ettiklerini vurgulayarak, 85 milyonun refah, huzur ve mutlu bir geleceğe sahip olması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Türkiye’nin iç ve dış politikasına dair geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, millete verdikleri sözleri tutmak ve ülkeyi maksadına ulaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Ermenistan, Azerbaycan, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarını ağırladıklarını belirten Erdoğan, Karabağ’da kalıcı barışın sağlanması adına önemli adımlar atıldığını ve bölgede barış rüzgarlarının estiğini ifade etti. Enflasyonla mücadelede yaşanan olumlu gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı, enflasyonun düşmeye başladığını ve önemli sektörlerde fiyat artışlarının kontrol altına alındığını söyledi.

Almanya ile ikili ticarette hedeflerinin 60 milyar dolar olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin dış politikasının odak noktasının Türkiye Ekseni olduğunu ve bu çerçevede adımlarını atmaya devam edeceklerini ifade etti. BRICS platformunda yer alan ülkelerle de işbirliğine yönelik adımlar attıklarını belirten Erdoğan, bu ülkelerle ilişkilerin Türkiye için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayan Erdoğan, şehitlerin ruhuna dua ederek, terörün bölgeye yeni efendiler aradığını ifade etti. FETÖ elebaşının ölümüne de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür hainliklerin asla affedilmeyeceğini ve milletin birlik ve beraberliğinin her şeyin üstünde olduğunu söyledi.

Son olarak deprem bölgesindeki konut çalışmalarına da değinen Erdoğan, bu yıl sonuna kadar binlerce evin teslim edileceğini ve depremzedelerin haklarının korunacağını vurguladı. Türkiye’nin iç ve dış politikasında kararlı adımlar atmaya devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı, hedeflerine ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Güçlü ve Kararlı Açıklamalar – Kabine Toplantısından Öne Çıkanlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin