1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İyilik Ödülleri Töreni’nde Güçlü Mesaj!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İyilik Ödülleri Töreni’nde Güçlü Mesaj!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde konuşmasında Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt içindeki ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki faaliyetlerinden gurur duyduklarını belirtti. Vakfın 1.003 şubesinin yanı sıra eğitim, kültür, sosyal hizmetler ve yardım faaliyetleriyle medarı iftihar olduklarını vurguladı.

Erdoğan, sevgi medeniyetinin mensupları olduklarını belirterek zor durumda olan mazlumların ve yetimlerin yardımına koşmanın dinlerinin emri olduğunu ifade etti. Ayrıca dünyanın dört bir yanında iyiliksever insanların varlığının, dünyanın hala ayakta olmasının en büyük sebebi olduğunu söyledi.

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma dikkat çeken Erdoğan, İsrail yönetimini durmaya ve adaletin sağlanmasına çağırdı. Filistin halkının yaşadığı acılara sessiz kalmayacaklarını ve uluslararası düzeyde yapılan hukuki mücadeleyi destekleyeceklerini belirtti.

Gazze’de yaşanan insanlık suçlarının soruşturulması için uluslararası adaletin devreye girmesinin önemine vurgu yapan Erdoğan, Güney Afrikalı dostların İsrail aleyhine açtığı soykırım davasına müdahil olacaklarını bildirdi. İsrail’in uyguladığı soykırıma rağmen Gazze halkının direncinin kırılamadığını ve mücadele azminin devam ettiğini ifade etti.

Son olarak, Norveç, İrlanda ve İspanya’nın Filistin Devleti’ni tanıma kararından memnuniyet duyduklarını belirten Erdoğan, yabancı liderlerle görüşmelerin gündeminde Filistin devletinin tanınması ve Gazze’deki katliamların durdurulması olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İyilik Ödülleri Töreni’nde Güçlü Mesaj!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin