1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sigara Endüstrisine Sert Sözler: “Elektronik Sigaraya Müsaade Etmeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sigara Endüstrisine Sert Sözler: “Elektronik Sigaraya Müsaade Etmeyeceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tütün endüstrisinin sağlık üzerindeki zararlarına dikkat çekerek, bu sektörün yılda 700 milyar dolarlık bir kazanç elde ettiğini belirtti. Elektronik sigaraya ilişkin ise sert bir tutum sergileyerek, bu ürünün ülkeye girmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Erdoğan, sigaranın sağlık üzerindeki olumsuz etkileri konusunda halkı bilinçlendirmek ve sigara tüketimini azaltmak amacıyla çeşitli yasal düzenlemeler yapacaklarını vurguladı. Tütün endüstrisinin hala büyüme trendinde olduğunu ve milyarlarca dolarlık kazanç elde ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, bu durumun sigara endüstrisinin insan sağlığına olan zararının ciddiyetini ortaya koyduğunu söyledi.

Sigara kullanımının yaygın olduğu ülkelerde, sağlık harcamalarının arttığına ve birçok hastalığın ortaya çıktığına işaret eden Erdoğan, sigaranın sadece bireyin değil toplumun genel sağlığını da tehdit ettiğini belirtti. Bu nedenle, sigara ile mücadelede sadece bireyin değil devletin de sorumlulukları bulunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektronik sigara konusunda da net bir tutum sergileyerek, bu ürünün ülkede satışına ve kullanımına izin vermeyeceklerini söyledi. Elektronik sigaranın da sağlık açısından ciddi riskler taşıdığını belirten Erdoğan, gençleri ve çocukları sigara ve benzeri ürünlerden uzak tutmak adına gerekli adımları atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Tütün endüstrisinin güçlü lobileri ve ekonomik etkilerine rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sigara ve benzeri zararlı ürünlere karşı sert bir tavır sergilemesi dikkat çekici oldu. Hükümetin bu konuda aldığı kararlar ve yapacağı düzenlemeler ile sigara tüketiminin azaltılması ve toplum sağlığının korunması adına önemli adımlar atılacağı belirtiliyor. Bu doğrultuda, sigara ve elektronik sigara gibi zararlı alışkanlıkların önlenmesi ve toplumun sağlıklı bir yaşam sürmesi için çalışmaların devam edeceği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sigara Endüstrisine Sert Sözler: “Elektronik Sigaraya Müsaade Etmeyeceğiz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin