1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Vurgulu Bir BM Mesajı: “İşbirliğine Vurgu Yaptı ve Adalet İstemeye Hazırız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Vurgulu Bir BM Mesajı: “İşbirliğine Vurgu Yaptı ve Adalet İstemeye Hazırız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Teşkilatının 79’uncu kuruluş yıl dönümü ve 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, Gazze ve diğer çatışma bölgelerinde hizmet veren BM görevlilerinin artan sayısına dikkat çekerek, Teşkilat’ın kuruluş yıl dönümünü buruk bir şekilde kutladığını ifade etti. Dünyanın dört bir yanındaki çatışmaların getirdiği yıkım, artan açlık ve yoksulluk, İslam ve yabancı düşmanlığı ile ırkçılık gibi sorunların, BM’nin üzerindeki görev ve sorumlulukları daha da artırdığını belirtti.

Erdoğan, BM’nin Güvenlik Konseyi dahil tüm organlarının işlevlerini yerine getirebilmesi için uygun şartların sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Kuruluşunun 79. yılında Türkiye’nin de kurucuları arasında yer aldığı Birleşmiş Milletler’in, amacını gerçekleştirebilmesi için Güvenlik Konseyi gibi organların daha etkin çalışması gerektiğini söyledi. Güvenlik Konseyi’nin, Gazze’deki soykırım gibi acil durumlara karşı atılması gereken adımları atamadığını ve uluslararası hukuku ihlal eden durumlara sessiz kaldığını eleştirdi.

Türkiye olarak, Birleşmiş Milletler’in tekrar insanlığın umudu olması ve uluslararası sistemin adalet anlayışını güçlendirmek için çaba harcamaya hazır olduklarını belirtti. BM’nin arabuluculuk, barışın korunması, terörle mücadele, göç yönetimi, sürdürülebilirlik ve çevre koruma gibi faaliyetlerine destek verdiklerini ve bu yönde çabalarını sürdüreceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul ve diğer şehirlerde artan BM mevcudiyetinin, Türkiye’nin BM ile işbirliğinin somut bir göstergesi olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın mesajında, Birleşmiş Milletler’e olan desteğin ve işbirliğinin önemi vurgulanarak, uluslararası alanda adaletin sağlanması ve barışın korunması için gerekli adımların atılması gerektiği üzerinde duruldu. Türkiye’nin, BM tarafından yürütülen çeşitli faaliyetlere destek vermeye ve uluslararası düzeydeki sorunlara çözüm bulmaya devam etme kararlılığını vurgulayan Erdoğan, BM’nin gelecekte de insanlığın umudu olmasında katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Vurgulu Bir BM Mesajı: “İşbirliğine Vurgu Yaptı ve Adalet İstemeye Hazırız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin